Microsites 24/06/2016

CDC apel·la a l'èpica i a la "decència" en la recta final cap al 26-J: "Mai hem caigut davant dels atacs ferotges"

Mas defensa Gordó: "Els meus col·laboradors eren lleials a la causa del poble de Catalunya. Els delinqüents eren els altres". L'expresident es presenta com un "soldat de Puigdemont"

Oriol March
5 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el míting final de CDC a Manresa

ManresaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest divendres en el míting final de campanya de CDC celebrat a Manresa que el seu partit és qui "ha plantat cara a la por, a l'amenaça i a la pudor del clavegueram de l'Estat". "I ho em fet sense que ens tremolin les cames", ha apuntat Puigdemont, que ha demanat votar "sense por", amb confiança i "esperança". "Votar amb por no és un bon negoci. Diumenge hem de respondre a les urnes per carregar-nos de confiança", ha defensat. "Només quan el poble de Catalunya sigui 'no' a l'Estat, aquest es posarà a dialogar", ha apuntat, al mateix temps que cridava a "culminar la feina". Tasca per la qual Puigdemont ha situat CDC com a idònia.

Més endavant, l'expresident Artur Mas ha fet una exaltada intervenció en què ha defensat textualment el següent: "Som soldats derrotats al servei d'una causa invencible. No estem derrotats del nostre compromís per moltes que ho hagin intentat. No ho han aconseguit i no ho aconseguiran. Estem aquí dempeus, de peu dret, al servei d'aquest país, de la seva llibertat i del president Puigdemont. Jo sóc un soldat al servei del president Puigdemont i us demano que aquest diumenge tothom voti la decència dels qui mantenen el seu compromís i les seves conviccions. La decència d'un partit com CDC que mai ha caigut davant dels atacs ferotges. Al servei de la causa i de Catalunya. Deixeu una petita part del vostre cor aquest diumenge per votar a favor del partit, del president, de la llibertat i del futur".

Missatge optimista

"Aquest diumenge hem de votar sense por, amb confiança i amb esperança. Us demano que encomaneu aquestes idees a tothom que no ha decidit votar o que vol votar una opció que no el convenç. Quan Mas em va fer l'encàrrec de presidir el país, jo tenia clar que no era un moment per a covards. Calia valentia, coratge, i jo estava disposat a posar-ne. Vaig dir que no em tremolarien les cames. I en aquestes mesos que fa que hi som, si alguna cosa hem deixat clara és que no ens tremolen les cames davant de ningú, i jo m'hi deixaré la pell", ha considerat el dirigent de CDC.

"El nostre partit, per si algú en té algun dubte o algun prejudici sectari o ideològic, ha demostrat que sense cap mena de dubte ha plantat cara a la por, a l'amenaça i a la pudor del clavegueram de l'Estat, i ho ha fet sense que li tremolin les cames. Mai ha estat un partit covard, i alguns s'hi han deixat la pell. Li podem dir a la gent que té temor que vagi a votar sense por", ha indicat. "Alguns dels qui avui s'esquincen les vestidures per la guerra bruta van cavalcar sobre això", ha apuntat el president de la Generalitat.

"CDC, a més de demostrar que no té por, sap prendre decisions. Som responsables de mantenir i de reforçar l'esperança en el futur. Més aviat que tard, aquest país serà un país independent membre de la Unió Europea", ha considerat Puigdemont. "Votar amb por porta a la decepció", ha apuntat sobre el 27-S, en què "alguns van optar pel camí del mig" i d'altres per "votar els qui havien de garantir" el compromís, en referència a la CUP.

"Ha estat una campanya carregada d'emocions i d'esperança", ha apuntat el president de la Generalitat, que ha abandonat el míting per anar a un partit de rugbi al Camp Nou, on se celebra la final de la Copa de França d'aquest esport. "El president del país ha d'estar al seu costat", ha apuntat Puigdemont, que ha agraït poder intervenir en aquest acte.

Mas i els "delictes" de l'Estat

L'expresident de la Generalitat ha arrencat la seva intervenció donant les gràcies a la gent que ha quedat fora del teatre Kursaal de Manresa. "Hem tingut un final de campanya d'infart. Entre el tema dels britànics i les carícies extrovertides de l'Estat, que ens estima tant i que ens vigila tant, Déu n'hi do", ha apuntat Mas, que ha volgut analitzar el cas del 'Brexit'.

"Les coses es resolen a les urnes. Quan algú guanya per una mica més del 50%, allò va a missa. Ho dic perquè tantes vegades es discuteix el tema de la majoria... I allà han guanyat els del 'marxem' per una diferència suficient per entendre que guanya qui té més vots", ha indicat. "Això s'ha d'entendre fora de Catalunya, però també a dins, perquè hem d'eixamplar la majoria de portes endins per ser un estat de la UE", ha indicat. "Quan algú juga fort i perd, dimiteix", ha apuntat sobre l'adéu de David Cameron. "A l'Esta ningú plega i se la juguen fent delictes. Aquesta és la diferència entre la democràcia de baixa qualitat espanyola i el Regne Unit", ha afegit.

Mas ha indicat que "fa anys que alguns diem que hi ha una policia política per fabricar informes", i ha retret que "no s'acabés de creure". "Ara hi a l'evidència que ho dèiem amb coneixement de causa. Estàvem indefensos davant dels atacs", ha apuntat l'expresident, que ha defensat Germà Gordó. "Els meus col·laboradors eren lleials a la causa de Catalunya. Els delinqüents eren els d'allà", ha apuntat el líder de CDC.

Homs dispara contra Colau

"Aquest és l'últim míting de Convergència tal i com la coneixem", ha arrencat el candidat, Francesc Homs, que ha carregat amb duresa contra l'alcaldessa Ada Colau. "No va tenir cap mania de fer campanya amb aquella informació [sobre Xavier Trias]. Ens va acusar de màfia. No estem disposats a cap lliçó, sou vella política!", ha exclamat.

Miquel Calçada carrega contra la "policia política"

El candidat al Senat per Barcelona, Miquel Calçada, ha fet un recorregut sobre els fets dels últims anys que han conduït al procés sobiranista, i ha carregat contra la "guerra bruta" de l'Estat. "Convertien la policia en una policia política que perseguia la gent per les seves idees", ha apuntat. "Ens veiem a les urnes, Jorge!", ha exclamat en referència a Fernández Díaz i a Daniel de Alfonso. "Aquestes eleccions es repeteixen perquè es van negar a parlar amb nosaltres, els partits de la independència", ha considerat Calçada. "Són els del no a tot, els de la conspiració, els de la policia política", ha recalcat.

Un "encert" en la successió

L'encarregat d'obrir l'acte ha estat l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que s'ha mostrat confiat que "aquest diumenge els resultats aniran bé". "Estem molt agraïts a la direcció per haver decidit fer l'acte final en aquest teatre", ha apuntat sobre la presència a Manresa. Junyent ha presentat Mas com una persona "coherent" que ha defensat els "interessos del país fins a les últimes conseqüències". "Gràcies per l'encert en la tria del successor", ha indicat sobre Puigdemont.

stats