Microsites 24/06/2016

David Fernández anuncia que votarà ERC el 26-J

L'exdiputat de la CUP argumenta que dóna el seu suport a Joan Tardà per votar "contra la sinistra raó d'estat, la guerra bruta i el ministre de l'Anterior"

Ara
2 min
Joan Tardà i David Fernández atenen els mitjans davant de la presó.

BarcelonaL'exdiputat de la CUP David Fernàndez ha anunciat que aquest diumenge votarà ERC a les eleccions generals. En una sèrie de piulades, Fernàndez ha dit que no pensava anar a votar, però al final s'ha decidit per donar el seu suport a Joan Tardà –així ho ha dit explícitament–. "Votaré contra la sinistra raó de l'Estat, la guerra bruta i el ministre de l'Anterior", ha dit, en relació amb les converses entre Jorge Fernández Díaz i el cap de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, que evidencien que van conspirar per fabricar casos de corrupció al voltant de polítics independentistes.

Fernàndez ha admès que si fos de Vallecas o d'Andalusia votaria Units Podem, mentre que si fos del País Basc, optaria per Bildu. En aquest punt, explica que per "republicaníssima conclusió" i després d'una conversa amb la seva mare, a qui qualifica de "filla d'aixafaterrossos esquerrans zamorans", votarà ERC.

Tot i això, l'exdiputat cupaire, encara molt vinculat a la formació, deixa clar que el projecte on "milita, creu i lluita" és la CUP. La CUP no s'ha presentat mai a unes eleccions espanyoles i, oficialment, aposta per l'abstenció.

Fernàndez no serà l'únic cupaire que votarà ERC aquestes eleccions. També ho farà l'exdiputat de la CUP Julià de Jódar. Via Twitter, ha expressat que donarà el seu suport a Joan Tardà perquè "va i s'ho creu de debò".

Es dóna el cas que Joan Tardà va demanar aquesta campanya electoral que els votants de la CUP votessin ERC el 26-J. Tardà, un dels dirigents d'ERC més d’esquerres i més ben vistos per un sector dels anticapitalistes, va dir directe: "Demanem als companys independentistes d’esquerres que no voten ERC, demanem als companys de la CUP que ens ajudin”.

En el 20-D, i en una entrevista a l'ARA, l'exdiputat i company de files de Fernàndez al Parlament, Quim Arrufat, va anunciar que probablement no votaria, però que si ho fes, optaria per En Comú Podem. Segons va dir, és l'única força d'àmbit estatal que permet "desencallar" la situació política.

stats