Microsites 17/06/2016

Deu coses que potser no saps del candidat... Gabriel Rufián

Des del dia que va conèixer la seva dona fins a la manera com va aprendre a insultar en català

Ara
2 min
Gabriel Rufián: “Demanem a la CUP que premi el botó 
 I investeixi Mas. No hi ha pla B”

BarcelonaAquestes són 10 coses que potser no saps del candidat d'ERC al 26-J, Gabriel Rufián (Santa Coloma de Gramenet, 1982)

1

El primer cop que va anar a votar ho va fer per IU. En la resta de cites electorals va donar suport a aquest partit o es va abstenir. No va començar a votar ERC fins a les europees del 2014.

2

Va fer la seva primera xerrada com a membre de la plataforma de castellanoparlants independentistes Súmate el febrer del 2014, el mateix any en què va entrar al secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Menys de dos anys més tard, el gener del 2016, ja era diputat al Congrés.

3

Diplomat en relacions laborals i màster en direcció de recursos humans, va treballar durant deu anys en l'àmbit de la selecció de personal –com a "mileurista precari"– i va perdre una feina perquè va prioritzar l'activisme polític.

4

Va conèixer la seva dona al metro. Coincidia amb ella a la mateixa hora i en el mateix trajecte cada dia, fins que al final li va donar una nota on hi havia escrit el seu telèfon, el seu correu electrònic i una frase: "Ets la millor notícia de cada dia".

5

És fan de la sèrie d'animació 'Bola de drac', amb la qual va aprendre a insultar en català. A la campanya del 20-D, els periodistes que seguien ERC li van regalar les 7 boles de drac.

Els periodistes que seguien ERC el 20-D van regalar les 7 boles de drac a Gabriel Rufián

6

Confessa que és seguidor de l'Espanyol "per portar una mica la contrària".

7

A la carpeta que portava a l’institut hi tenia una enganxina del Che Guevara.

8

Plora d’emoció quan veu l’escena de la pel·lícula 'L’indomable Will Hunting' en què Robin Williams diu una vegada rere una altra a Matt Damon "no va ser culpa teva".

9

Reconeix que amics i familiars li demanen més empenta, però assegura que li costa molt perdre els papers.

10

Parla habitualment en castellà i l’única paraula que només diu en català és 'paradeta'.

stats