Microsites 17/06/2016

Domènech aposta per una "solució diferencial" d'encaix de cada territori a Espanya

El cap de llista d'En Comú Podem apostaria per "la sobirania compartida" en un eventual referèndum

Sara González
2 min
Xavier Domènech amb el director de l'ACN, Marc Colomer.

BarcelonaBuscar una "solució diferencial en funció del territori". Aquesta és la fórmula que planteja el cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech, per resoldre les aspiracions territorials de Catalunya, Euskadi i Galícia i trobar un encaix còmode de les diferents nacions que formen part de l'estat espanyol.

Quin nom hauria de rebre un sistema que hauria de reflectir la realitat "plurinacional" i afrontar la descentralització d'Espanya és un debat que, ha dit, s'hauria de fer a posteriori. "Primer hem de parlar de les bases i després veure el model concret", ha assegurat en una roda de premsa de l'ACN.

Domènech també ha assegurat que en un eventual referèndum ell apostaria per "les sobiranies compartides", si així està expressada en les possibles respostes. Tot i això, ha recordat que ell representa una coalició on hi ha diversitat d'opinions sobre aquesta qüestió.

El cap de llista d'En Comú Podem ha insistit que la coalició, d'"obediència catalana" segueix defensant que mereix un grup parlamentari propi. Ha recordat que va ser per un acord de Ciutadans amb el PSOE i el PP que la mesa va vetar que el tinguessin, malgrat que legalment complien tots els requisits. Ara, tot i haver "reforçat" la fórmula jurídica per apuntalar la seva reivindicació, Domènech ha admès que la composició de la mesa serà clau per determinar si en la nova legislatura tindran grup propi o no.

Millorar les condicions dels autònoms

Domènech ha plantejat aquest divendres tot un reguitzell de mesures destinades a millorar les condicions dels treballadors autònoms. Ha apostat pel pagament d'una quota en funció dels ingressos que tingui cada treballador sempre que arribi almenys al salari mínim interprofessional, flexibilitzar els terminis de pagament de l'IVA i una banca pública que permeti línies de crèdits específiques per a autònoms.

stats