Iglesias: "Espanya ha de ser un estat plurinacional com ho és el Regne Unit"

En una entrevista a 'El Mundo', s'obre a debatre que la selecció catalana jugui contra l'espanyola a l'Eurocopa i considera la proposta del PSOE sobre Catalunya és un "anacronisme"

Ara
2 min
El candidat d'Units Podem, Pablo Iglesias. EFE

MadridBateria d'entrevistes de tots els candidats quan falten només cinc dies per a les eleccions. Tant 'El Mundo' com 'La Vanguardia', eldiario.es, la SER i 'El programa de Ana Rosa' (Telecinco) han entrevistat el candidat d'Units Podem. En totes elles, Iglesias ha defensat que el seu partit "no renunciarà" al referèndum, però insisteix alhora que no és una "línia vermella" per negociar amb el PSOE. Això sí, per primer cop, entra a criticar la proposta dels socialistes per solucionar l'encaix de Catalunya dins d'Espanya. Fins ara encara esperava una oferta. "Estem disposats a obrir un diàleg amb el PSOE, però volem una proposta millor que el referèndum. Plantejar en aquests moments el mateix que fa vuit anys no és sensat. Això no és una proposta, és un anacronisme", ha dit en l'entrevista a la SER.

En la d''El Mundo', per primer cop defineix com hauria de ser el seu model d'estat plurinacional. Fins ara no n'havia posat exemples. "Espanya ha de ser un estat plurinacional com ho és el Regne Unit", assegura, obrint-se a debatre que la selecció catalana jugui contra l'espanyola en competicions com l'Eurocopa, tal com passa entre Escòcia i Anglaterra. "A mi m'agrada més veure la selecció espanyola, no ho ho puc evitar, i m'encanta veure Piqué i Cesc jugant amb la samarreta d'Espanya. Però és un tema que es pot evitar", ha dit.

Sobre el referèndum, no ha aclarit si donaria suport a una consulta a Euskadi i Galícia. Coincidint amb l'únic dia de campanya en què trepitja el País Basc, Iglesias ha assenyalat que no té clar si "ara mateix l'esquerra 'abertzale' donaria suport a un referèndum".

Finalment, Iglesias segueix instant el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, a aclarir la seva política de pactes. "Estaria bé que contestessin aviat. Si volen investir president Rajoy que ho diguin ja. La majoria dels votants socialistes preferirien un pacte amb nosaltres", ha conclòs a la SER.

stats