Microsites 20/06/2016

Pablo Iglesias i el referèndum a Catalunya: què diu ara i què deia fa mig any

El candidat d'Units Podem assegura en una entrevista a La Sexta que mai ha considerat la consulta catalana una "línia vermella". Unes declaracions de fa mig any rescatades per RAC1 indiquen el contrari

Ara
2 min

MadridEl candidat a la presidència del govern espanyol d'Units Podem, Pablo Iglesias, va assegurar ahir que mai ha utilitzat el terme 'línia vermella' per referir-se al referèndum a Catalunya i s'ha mostrat disposat a escoltar i negociar altres propostes que es plantegin. En una entrevista al programa de La Sexta 'El objectivo', presentat per Ana Pastor, el líder de Podem va respondre així en ser preguntat sobre si renunciaria al referèndum a Catalunya si el PSOE l'hi demana per assolir un acord.

Iglesias va assegurar que el referèndum segueix sent la seva proposta i és la que consideren "millor", però que estan disposats a "escoltar" perquè en una negociació no pot haver-hi "línies vermelles". "Això no vol dir que renunciem a res", ha matisat després d'insistir que "mai" ha utilitzat el terme 'línia vermella' perquè es tracta d'una "expressió atribuïda".

Pastor, però, va insistir: li va recordar que fa uns mesos consideraven el referèndum una línia vermella. Ell ho va negar tres vegades. Pastor li va concretar que ho havia admès en una roda de premsa que va oferir després de les eleccions del 20-D, quan li van preguntar fins a quin punt el referèndum era una línia vermella per a Podem. "Absolutament, ho hem dit i que no hi hagi cap dubte: el referèndum a Catalunya és imprescindible per construir un nou compromís històric", va dir aleshores.

Aquest dilluns al matí, el programa 'El món a RAC1' ha rescatat la resposta d'Iglesias del 21 de desembre de l'any passat, que va ser precisament a partir d'una pregunta d'una redactora de l'emissora: en teniu l'àudio en el videomuntatge que teniu sobre aquestes línies, que posa de costat les paraules d'ahir del líder de Podem i les de fa sis mesos.

A més a més, en un acte de campanya per al 20-D, Iglesias havia supeditat qualsevol acord al fet que es convoqués un referèndum sobre la independència.

stats