Pedro Quevedo, el diputat que podria investir Rajoy

Independent però aliat amb el PSOE, el dirigent canari podria donar al PP el suport que li falta per governar

Sara González
1 min
El rei Felip VI i el diputat de Nova Canàries, Pedro Quevedo, que ha obert la tercera ronda de consultes

MadridEl nom de Pedro Quevedo està, de cop i volta, al centre de les aritmètiques que fan els partits per avaluar les fórmules que té Mariano Rajoy per tornar a ser president. Sense preveure-ho, el vot d'aquest dirigent de Nova Canàries, que comparteix candidatura amb el PSOE, pot ser determinant per a la investidura de Rajoy gràcies a una aliança de dretes.

El PSOE ha dit que no pensa facilitar la investidura del líder dels populars ni amb un vot afirmatiu ni amb una abstenció. De fet, ha instat el PP a buscar aliances entre els seus afins ideològics, és a dir, a la dreta. Un acord dels populars amb Ciutadans, PNB i Coalició Canària sumaria exactament 175 diputats. A Rajoy n'hi faltaria un per ser president. A la legislatura passada, Quevedo ja va passar a formar part del grup mixt i precisament aquest matí no ha descartat permetre amb la seva abstenció la investidura de Rajoy. Això sí, després de parlar amb el PSOE.

Això que implica que –encara que Sánchez hagi defensat davant la direcció del seu partit, fins i tot en contra de la voluntat d'alguns 'barons', que el PSOE no pot facilitar el govern del PP– l'estratègia per desencallar la situació pot passar per donar via lliure a l'aliat canari del PSOE. Ara bé, l'entesa del PP amb Ciutadans no és ara per ara fàcil tenint en compte que Albert Rivera ha dit que no vol un acord on hi sigui el PNB.

Quevedo va arribar al Congrés l'any 2011 de la mà d'un acord amb Coalició Canària, tot i que no sempre va actuar de forma coordinada amb ella.

stats