El PP demana el "vot prestat" del catalanisme moderat

Fernández Díaz vol recuperar l'escó de Lleida i intenta fer seu el vot d'Unió

Núria Martínez
2 min
Els candidats populars, a Sant Pau d'Ordal

BarcelonaA la caça del vot catalanisme moderat. Aquesta és l'estratègia que seguirà durant tota la campanya el PP, que vol sumar els vots que consideren que "s'han quedat orfes" pel procés. I aquest dissabte, en una visita al mercat del préssec a Sant Pau d'Ordal, la número quatre de la llista, Dolors Montserrat, ha demanat el "vot prestat" dels votants d'Unió, dels de CDC -que ha qualificat de "desnortada per la CUP"- i dels del PSC que no vulguin Pablo Iglesias de president.

Conscient que es juga les garrofes a Lleida -volen recuperar l'escó perdut el 20-D, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha visitat Alcarràs aquest diumenge a la tarda, i ha instat als votants "orfes" d'Unió a votar el PP. "Tot i que no som el mateix, s'hi poden sentir representats", ha expressat Fernández Díaz, que els ha recordat que comparteixen espai al Parlament Europeu. El ministre -que té unes fortes conviccions religioses- ha apel·lat a "l'humanisme cristià" del PP i fins i tot ha reivindicat la llibertat dels pares a escollir escola. "Estem a favor de l'escola concertada, diferenciada o la que creguin els pares", ha insistit.

Tot i que Lleida és l'única demarcació que el PP va superar amb diferència C's, Fernández Díaz tampoc ha volgut deixar perdre l'oportunitat de recuperar els vots perduts. "Tots aquells que es van abstenir per alguns temes que han vist durant aquesta legislatura els demano que tornin a confiar en el PP", ha insistit.

"El mur de Berlín ja va caure"

Durant la visita al mercat d'Ordal, els populars tampoc han perdut l'oportunitat de criticar Podem, l'ase de tots els cops. "Un govern amb Podem és tornar al passat, al comunisme i nosaltres volem una Espanya moderna", ha apuntat Montserrat i ha afegit que la tria està entre "o Rajoy o Iglesias de president". El ministre ha afegit amb ironia que alguns no s'han assabentat que "el mur de Berlín va caure el 1989". "Si Podem forma part del govern, que Déu ens agafi confessats", ha sentenciat.

stats