Microsites 26/06/2016

CDC: La primera prova de foc per a un lideratge en construcció

A partir de demà, una de les prioritats serà començar a afrontar la qüestió de confiança nascuda del trencament del pacte amb la CUP

Oriol March
2 min
La primera prova de foc per a un lideratge en construcció

BarcelonaLa litúrgia dels mítings de Convergència fa que els principals participants siguin presentats a l’estil NBA, amb una speaker cridant el nom i el públic corejant-lo. Aquest era un ritual que, fins fa uns mesos, Carles Puigdemont observava des de les primeres files, aliè al protagonisme i còmode des de l’alcaldia de Girona. En aquesta campanya, però, tot ha canviat: la militància l’aplaudeix, el rep amb crits de “president, president” i se li demanen fotografies quan els focus s’apaguen. Puigdemont, que fa sis mesos que va arribar a Palau, està en plena construcció del seu lideratge com a màxim dirigent institucional del país, però també com a nou home fort de Convergència.

“Ens hem trobat que no s’identifica del tot la seva figura amb el partit”, manté un dirigent consultat per l’ARA. És per això que se l’ha situat com a protagonista de materials de campanya, relegant fins i tot Artur Mas. “Circulen algunes versions segons les quals no tenen bona relació, però no són certes”, assenyala l’entorn de l’actual president. Mas, en el míting final a Manresa, es va definir com a “soldat” de Puigdemont.

El líder de Convergència, en la seva primera campanya des del pas enrere del gener, ha estat a primera fila, enduent-se bona part dels titulars, i ha tingut interès a vincular el resultat d’avui a la salut del lideratge de Puigdemont. “És obvi que un bon resultat el situaria en una bona posició”, mantenen a Palau. “La idea que s’ha volgut transmetre és que votar Francesc Homs és fer costat al president”, asseguren des de l’equip de campanya. Aquest reforç a la figura de Puigdemont és de cara a Madrid -per negociar els “termes de la independència”, com va dir ell mateix en el míting central-, però també dins del Govern, on comparteix sala de comandament amb Oriol Junqueras.

A partir de demà, una de les prioritats serà començar a afrontar la qüestió de confiança nascuda del trencament del pacte amb la CUP. Puigdemont té intenció d’acostar-se al món dels comuns i de reformular el full de ruta sense renunciar a l’objectiu de la independència. Això últim ha defensat en tots els actes, ja fossin al costat d’Homs o bé en solitari. “Al Prat, per exemple, hi va haver dues-centes persones al seu míting. En territori comanxe ”, sostenen a l’equip de campanya de CDC.

Cap al congrés de Convergència

En cada discurs, Puigdemont ha volgut popularitzar l’expressió següent: “Fer les coses a la convergenta manera”. Què vol dir? Bàsicament, prendre decisions, donar la cara i no deixar res a mitges. El seu lideratge passa avui la primera prova de foc en un moment en què el seu nom és a primera fila en el camí cap al congrés que traçarà el rumb de la nova Convergència.

stats