DIARI DE CAMPANYA D'EN COMÚ PODEM
Microsites 12/06/2016

De què fa olor Xavier Domènech?

El petó amb Iglesias causa furor entre la militància dels 'comuns'

Sara González
1 min
Xavier Domènech amb votants de El Vendrell.

El Vendrell"'¡Matador, matador! ¿Dónde estás, matador?'" Los Fabulosos Cadillacs sonen a tot drap i Xavier Domènech apareix, aliè al ritme de la música, amb el primer botó de la camisa descordat. Com sempre. Vint-i-quatre hores després del segon apassionat petó amb Pablo Iglesias, les demandes es disparen. El públic del Vendrell també vol ser petonejat pel cap de llista d'En Comú Podem mentre que, no ho oblidem, Alberto Garzón segueix a la cua per també rebre'n un.

L'humorista de 'La Tuerka' Facu Díaz puja a l'escenari per aprofundir en la qüestió. "De què tenen gust els petons de Pablo Iglesias?", pregunta. Domènech es torna vermell i fa una riallada: "De llibertat, de democràcia, de canvi". Resposta púdica. I afegeix: "El Pablo té aquesta passió espanyola". A l'altra punta de la rambla, sonen sardanes.

Els òsculs amb el líder de Podem –el primer va ser en ple debat d'investidura al Congrés– s'han fet tan famosos que fins i tot, admet, ja hi ha qui li demana que canviï el ministeri de la plurinacionalitat pel "ministeri de l'amor". Domènech va despertant passions. Fins a tal punt, que una fan incondicional, l'Ana, de 62 anys, no es pot contenir més.

"Et puc olorar? M'han dit que fas molt bona olor!", li deixa anar divertida amb els seus rínxols rossos al vent. I acosta el nas al coll del candidat i inspira fort. "Fa olor de pólvores de talc, de Nenuco", conclou tota orgullosa. I diu que a partir d'ara "anirà seguint la seva olor".

stats