Microsites 15/06/2016

Rajoy surt a 'caçar' el vot rural a un camp de carxofes

El candidat del PP vol frenar l'ascens de les noves formacions al camp. Defensa el paper de les diputacions

Dani Sánchez Ugart
2 min
Rajoy surt a 'caçar' el vot rural a un camp de carxofes

MadridMariano Rajoy té clar que les noves formacions li estan guanyant terreny sobretot a les grans ciutats, per això el candidat del PP a les eleccions del dia 26 no vol descuidar el vot rural. Aquest dimecres, el president espanyol en funcions ha decidit fer campanya a Tudela, Navarra, on ha visitat un camp de carxofes i ha volgut marcar distàncies amb els seus adversaris, defensant les diputacions provincials.

Segons el líder popular, aquestes administracions serveixen per atendre "totes aquelles persones que viuen en el món rural, que tenen el mateix dret als serveis públics que els que viuen a les

zones urbanes". A més, ha afirmat, "no tenen dèficit ni deute i cuiden dels recursos".

Amb el moviment, Rajoy pretén agafar distància respecte de Ciutadans i Podem, que advoquen per l'eliminació de les diputacions, i intenta establir un tallafoc a aquestes formacions per circumscriure-les a les ciutats, on fins ara han conreat la major part dels seus suports.

Acompanyat del president d'UPN, Javier Esparza, el candidat del PP ha volgut ressaltar el "ple suport" del seu partit a l'agricultura, perquè "al camp viuen molts milions d'espanyols que tenen els mateixos drets, els mateixos deures i les mateixes obligacions que els que viuen en les zones urbanes, i que realment es guanyen la vida molt dignament i pretenen seguir fent-ho en el futur".

El president en funcions ha destacat que l'agricultura està tirant de les exportacions i ha fet una crida a "fer-li justícia" al camp, perquè "ens ha ajudat a sortir de la crisi".

Després de la visita al camp de carxofes, Rajoy ha fet una passejada pel centre de Tudela, on ha conversat amb dirigents locals. Posteriorment, el líder popular es dirigeix a Saragossa, on tancarà un míting amb la presència de Luisa Fernanda Rudi.

stats