Microsites 20/06/2016

Rivera diu que ha rebut "amenaces de mort per defensar la llibertat a Catalunya"

El líder de C's demana "respecte" als partits "que governen Catalunya"

Europa Press
2 min
Albert Rivera, a Vigo, aquest dilluns / EFE

VigoEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha intentat tancar la polèmica per les paraules que va pronunciar durant el míting de dissabte passat a Sevilla, on va dir que a Catalunya cal "partir-se la cara, literalment", per poder parlar en català i en castellà i per veure partits de la selecció espanyola al carrer. Però ha seguit ubicant-se com a víctima, lamentant agressions físiques i amenaces per defensar "la llibertat".

Durant una visita a Vigo en el marc de la campanya per a les pròximes eleccions generals, a Rivera li han preguntat per la frase que va pronunciar en l'acte de Sevilla i ha contestat: "Tant de bo a mi no m'haguessin amenaçat de mort a Catalunya per defensar la llibertat. Hauria estat molt millor per a mi, per a la meva família, per als meus pares".

"Tant de bo no haguessin rebentat més de deu vegades la seu de Ciutadans a Barcelona, Girona o Lleida, tant de bo no li haguessin partit la cara, literalment, a una militant nostra a Salou, tant de bo aquestes noies que defensaven poder veure el partit de la selecció espanyola no haguessin estat agredides a Barcelona. Tant de bo tot això que li estic dient fos fals però, lamentablement, ha passat. A això em referia", ha explicat.

A més, ha aprofitat per demanar respecte a "alguns líders polítics" que, segons ha dit, tenen companys de partit que han dirigit "amenaces" contra Ciutadans.

"Com a mínim podrien ser respectuosos amb els que hem patit això", en comptes de "criticar" els dirigents i militants de Ciutadans que denuncien agressions a afiliats o danys materials en les seus. "¿A sobre cal demanar perdó? Doncs no", ha manifestat.

Sense esmentar ningú en concret, el líder de la formació taronja ha dit que li agradaria que "els que governen a Catalunya" –referint-se probablement a ERC"tinguessin en compte el que ha passat". "No dic que ho hagin de condemnar cada dia, ni aplaudir, ni res, simplement que ens respectem", ha insistit.

stats