Microsites 19/06/2016

Rivera s'hi juga el tot pel tot per recuperar l'equidistància

El líder de C's es compara amb Obama, Renzi i Trudeu en un míting que anima Girauta amb la guitarra i promet fer "seure de nou" el catalanisme a la taula

Ferran Casas
2 min
Albert Rivera a l'acte central de Madrid

MadridCiutadans encara la recta final de la campanya instal·lat en l'equidistància entre el PP i el PSOE i Podem. Si en el tram inicial Albert Rivera havia evitat la confrontació amb Pedro Sánchez, en els últims dies ha optat per obrir foc amb l'argument que són la "comparsa" de Podem en ajuntaments importants com Barcelona, Madrid o València.

Albert Rivera ha tancat amb la seva intervenció el míting central de campanya de la formació, davant unes mil persones al parc de Berlín de Madrid. El cap de llista de C's s'ha presentat com "l’únic antídot contra el PP i per assegurar que el populisme no tregui partit de la situació" i també com "l'únic projecte contra la polarització" davant un PSOE que fa de comparsa de Podem i el PP, el partit "dels corruptes".

Es tracta, segons ell, de fer que "gent moderada pugui canviar les coses" i que no ho faci des del "sectarisme" de dos partits que no es posen d'acord "ni per pactar la mesa del Congrés".

Rivera ha tret pit per les polítiques liberals que governen diversos partits europeus i s'ha equiparat a l'italià Mateo Renzi, al canadenc Justin Trudeau i a l'americà Barack Obama. Ha reiterat les principals ofertes de la formació i ha indicat que abaixarà impostos "quan pugui" perquè ara toca "tapar el forat de Rajoy".

Després de les seves polèmiques afirmacions a Sevilla en el sentit que calia "trencar-se la cara" per poder viure en castellà a Catalunya, Rivera ha entrat de ple en la situació de Catalunya per mostrar un discurs una mica més conciliador.

Ha avisat que la solució no és "complaure els independentistes amb el referèndum" i s'ha compromès a "escoltar i proposar la reforma de la Constitució perquè la votin tots els espanyols". "Us estimo i també vull treballar per vosaltres", ha dit en català. Per a ell, la llengua "ha de ser símbol d'unió i democràcia i no de trencament", segons ha dit. El problema, segons el líder liberal, és que "ara el catalanisme s'ha aixecat de la taula i cal que hi tornin perquè amb el pas del temps i victimisme no anirem enlloc".

A l'acte hi han intervingut dirigents territorials de C's a Madrid i també el cap de llista per Barcelona, Juan Carlos Girauta, que ha incidit en el fet que no es pot reduir tot a triar "entre corrupció i populisme". Ha defensat el discurs de Rivera per "haver donat veu als que no en tenien" a Catalunya. El moment més celebrat, però, ha estat quan el portaveu de C's al Congrés ha cantat 'Mediterráneo' de Joan Manuel Serrat per donar pas a Rivera.

stats