Contingut patrocinat
Especials 28/03/2023

El 72% dels catalans d'entre 60 i 80 anys afirma que li agradaria ser més actiu

El 51% dels participants catalans de l'estudi, impulsat per CaixaBank en el marc de l´iniciativa ‘Edat Plena’, es considera una persona activa, amb l'esport i l'oci com a activitats majoritàries, mentre que el 96% pensa que el fet que les persones grans es mantinguin actives repercuteix en una millor salut física i mental.

Redacció
3 min
El 51% dels catalans més grans de 60 anys es considera una persona activa.

El 51% dels catalans més grans de 60 anys es considera una persona activa, encara que el 72% opina que li agradaria ser-ho encara més: aquestes dades es desprenen de l’‘Estudi sobre l'envelliment actiu’, impulsat per CaixaBank per conèixer l'opinió de les persones grans sobre la situació actual de l'envelliment actiu a Espanya i contribuir a conscienciar la societat sobre la seva importància.

L'estudi mostra també que quatre de cada deu asseguren que ser actiu no depèn d'una edat concreta. Així mateix, el 96% pensa que el fet que les persones grans es mantinguin actives influeix en una millor salut física i mental, i augmenta la longevitat.

De les persones que es consideren actives, un de cada quatre enquestats practica esport i realitza activitats d'oci, mentre que un 27% dedica el temps actiu a estudiar, aprendre coses i llegir. En menor mesura, un 21% es considera actiu perquè s'ocupa de familiars i un 7% per organitzar o participar en projectes de voluntariat.

Més valor al talent i l'experiència sènior

L'envelliment progressiu de la població és una realitat en les societats desenvolupades. D'aquí al 2030, gairebé una tercera part de la població serà més gran de 60 anys, segons l'informe ‘Projeccions de Població 2022-2072’ de l'Institut Nacional d’Estadística.

En aquest sentit, l'estudi de CaixaBank revela, a més a més, que el 68% dels enquestats catalans considera que a Espanya es tenen prejudicis envers les persones grans. En aquest sentit, pràcticament la totalitat d'ells afirma que s'hauria de valorar més el talent i l'experiència sènior; i el 65% destaca que no existeixen referents sènior que inspirin altres persones grans a continuar actives. L'estudi realitzat conclou que per promoure l'envelliment actiu i saludable és necessari fer visibles referents sènior i valorar el seu talent i experiència.

'Edat Plena': contribuir al reconeixement dels referents sènior

Amb l'objectiu de promoure l'envelliment actiu i saludable, CaixaBank presenta ‘Edat Plena’, una iniciativa que neix per donar visibilitat a les persones grans com a part activa i fonamental de la societat i contribuir a reforçar la creació de referents sènior. El projecte el protagonitzen Leopoldo Abadía, escriptor des dels 65 anys; Anabel Ávila, gamer i streamer; Enrique Ayala, campió d'Espanya de tenis als 90 anys, i Maria Teresa Saperas, que als 78 anys es va convertir en emprenedora d'èxit.

CaixaBank els ha reunit perquè mostrin el valor de l'experiència i del talent sènior a través de les seves històries, que han quedat reflectides en quatre peces audiovisuals disponibles en aquest enllaç.

A través d'elles, els quatre protagonistes coincideixen en la importància de seguir actius i promoure referents. Enrique Ayala assegura que “les persones necessiten saber que és possible continuar fent coses” i de la mateixa manera, Leopoldo Abadía destaca que “quan un es jubila és fonamental tenir un pla per al demà”. Per la seva banda, Anabel Ávila va descobrir amb el temps “que ser gran era un avantatge” i Maria Teresa Saperas subratlla la importància d'impulsar més referents sènior: “Cada vegada hi ha més referents de persones grans, però encara ens queda un llarg camí”.

CaixaBank: compromís amb l'excel·lència en l'atenció a la gent gran

CaixaBank, amb més de 4 milions de clients més grans de 65 anys i una quota superior al 30% en pensions domiciliades, és l'entitat de referència en el segment sènior a Espanya. L'entitat està potenciant l'atenció personal a les persones grans a través d'una oferta global específica per a aquest col·lectiu i un clar compromís amb l'excel·lència en el servei.

Entre les iniciatives posades en marxa, destaca el desplegament de gestors sènior, especialment formats en gerontologia per assessorar el col·lectiu; l'atenció reforçada en la xarxa d'oficines de CaixaBank, la més extensa d'Espanya, amb presència en més de 2.200 municipis i una forta implantació en els àmbits rurals; l'acompanyament personal en l'ús de caixers; l'impuls a iniciatives de formació en digitalització, o la creació d'un número de telèfon exclusiu per a clients sènior que només és atès per persones.

Per l'abast dels compromisos assumits per l'entitat i la seva avalada trajectòria en l'atenció especialitzada al col·lectiu sènior, CaixaBank s'ha convertit en la primera entitat certificada per AENOR com a organització compromesa amb les persones grans.

Ves al vídeo
stats