CONSELL EXECUTIU

Artur Mas no participarà a la manifestació de l'Onze de Setembre

El president només anirà als actes institucionals i els consellers podran anar a la marxa "a títol personal", segons ha explicat el portaveu del Govern, Francesc Homs

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat aquest dimarts al migdia que el president de la Generalitat, Artur Mas, no anirà a la manifestació independentista de l'Onze de Setembre que ha convocat l'Assembla Nacional Catalana (ANC). Homs, malgrat tot, ha avançat que hi haurà consellers que hi aniran "a títol individual".

Homs ha considerat que "una mobilització massiva suma" de cara a la negociació del pacte fiscal que començarà els propers dies entre Mas i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. El portaveu ha volgut matisar, davant el tarannà independentista de la marxa de l'ANC, que el mandat del Govern és aconseguir el pacte fiscal.

Finalment, i contradient el que va assegurar el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, segons el qual la decisió sobre acudir a la manifestació es prendria de forma col·legiada, la situació s'assembla a la de la consulta sobiranista del 10 d'abril del 2011, en què alguns consellers i el president van anar a votar "a títol personal".

Més continguts de