Especials 21/08/2012

Sissí, la turista imperial

La famosa emperadriu va conèixer Mallorca abans de l'arribada dels turistes

Enric B. Abelló
1 min

PalmaL'emperadriu Elisabet de Baviera -més coneguda com a Sissí- va conèixer a finals del segle XIX alguns dels racons més especials de Mallorca, els que encara persegueixen els turistes que no en tenen prou amb la dosi adotzenada de sol, platja i alcohol.

Va visitar Palma i la serra de Tramuntana i es va deixar enlluernar per l'illa fins al punt de passar-hi un Nadal i el seu cinquanta-cinquè aniversari, plantant el rei i la cort per l'hospitalitat d'un polèmic cosí polític, l'arxiduc Lluís Salvador. Han passat 120 anys des que va caminar per Mallorca i els pobles que va veure -com Valldemossa, Sóller i Deià- s'omplen els dies d'estiu amb milers de turistes que no ho saben però li segueixen els passos.

Més enllà del personatge edulcorat que ha transmès Hollywood, Elisabet de Baviera (Munic, 1837 - Ginebra, 1898) fugia de la vida a la cort imperial amb els viatges, la natura i els llibres, i buscava la independència i recorria els mars amb una tapadora d'incògnit que tampoc no l'amagava gaire.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats