eurocopa
Especials 13/06/2012

Alemanya destrossa una Holanda impotent

Només la genialitat de Van Persie aconsegueix salvar la imatge dels neerlandesos davant la 'Mannschaft'. Holanda s'ho jugarà tot a l'última jornada davant Portugal i no dependrà d'ella mateixa

Jordi Mestre
1 min
Wesley Sneijder intenta robar la pilota a Bastian Schweinsteiger

BarcelonaL'esperat duel entre alemanys i holandesos s'ha saldat finalment amb una fàcil victòria teutona. Alemanya ha dominat la primera part amb claredat: el doble pivot holandès, format per Van Bommel (PSV) i de Jong (Manchester City) s'ha vist superat constantment per Schweinsteiger (Bayern), que ha sabut trobar el seu espai en tot moment. Del '7' alemany són les assistències dels dos primers gols. Mario Gómez (Bayern) ha signat l'un a zero després de rebre dins l'àrea i superar amb facilitat el seu marcador; el dos a zero, també de Gomez, ha arribat després d'una passada en profunditat.

A la mitja part, Van Marwijk ha introduït dos canvis, donant entrada a Van der Vaart (Tottenham) i Huntelaar (Schalke'04) amb la intenció d'augmentar les prestacions ofensives del seu equip. L'aposta no ha representat un gran canvi sobre el signe del partit, que ha continuat en tot moment sota el control d'Alemanya. El gol de Van Persie, producte de la seva genialitat individual i de la relaxació alemanya, només ha pogut maquillar un resultat que encara s'ha quedat curt tenint en compte l'aclaparador domini teutó. Alemanya queda líder del grup, mentre Holanda s'ho haurà de jugar tot a l'última jornada i no dependrà d'ella mateixa per passar a la següent ronda.

Fitxa del partit:

Holanda: Stekelenburg; Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Willems; Van Bommel (Van der Vaart, 45'), de Jong; Sneijder, Robben (Kuyt, 82'), Afellay (Huntelaar, 45'); i Van Persie.

Alemanya: Neuer; Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm; Khedira, Schweinsteiger; Müller (Bender, 91'), Özil (Kroos, 80'), Podolski; i Mario Gómez (Klose, 72').

Gols: 0-1 (23') Mario Gomez, 0-2 (37') Mario Gomez, 1-2 (73') Van Persie.

Àrbitre: Jonas Eriksson. T. G.: De Jong (80'), Boateng (86'), Willems (90')

stats