DIADA NACIONAL
Especials 10/09/2012

"Encara que sigui en silenci, el vostre clam és el meu": el discurs de Mas en 10 frases

El president de la Generalitat assegura al missatge institucional de l'Onze de Setembre que Catalunya és més a prop que mai de complir el seu anhel "de plenitud nacional"

Oriol March
2 min
Artur Mas durant la gravació del discurs de la Diada / JORDI BEDMAR

BarcelonaEl missatge institucional del president de la Generalitat, Artur Mas, repassa la situació actual de Catalunya: la demanda del pacte fiscal, l'horitzó nacional català i la manifestació independentista de l'Onze de Setembre. Aquestes són les deu frases més destacades.

1. "Mai com ara Catalunya havia estat tan a prop de la seva aspiració i el seu anhel de plenitud nacional"

2. "Cada dia que passa més catalans s'incorporen al sentiment que és a nosaltres a qui ens correspon decidir lliurement el nostre futur com a poble i com a nació"

3. "Produïm prou recursos i prou riquesa per viure millor del que vivim. No hi ha batalla més important que la sobirania fiscal del nostre país, i més en aquests moments"

4. "La sobirania fiscal és alhora un acte d'afirmació nacional i un acte d'afirmació social"

5. "Aspirem a més i prou, perquè volem ser una societat europea com qualsevol altra. La plenitud nacional de Catalunya i el benestar i la cohesió dels seus ciutadans no són elements contradictoris, sinó tot el contrari"

6. "Hem d'estar traient aigua del vaixell [sobre la crisi econòmica], i per això demano no només comprensió, sinó compromís i implicació a tothom"

7. "No puc anunciar, encara, que hem donat la volta a la situació [sobre la crisi econòmica], perquè no vull trair la veritat ni enganyar ni enganyar-nos"

8. "Segueixo mantenint una fe indestructible que ens en sortirem, enfortits i amb uns valors més ferms i més sans com a persones i com a poble"

9. "Sé que molts compatriotes us manifestareu a Barcelona. El meu cor serà amb vosaltres. El meu esperit i el meu compromís, també. Com a president, em cal un rol més institucional, sumant afinitats, aglutinant voluntats, preservant sempre que es pugui la unitat del poble català"

10. "[Als manifestants] Encara que sigui en silenci, sapigueu que el vostre clam és el meu, que la vostra veu és la meva, que els vostres anhels són els meus"

stats