TECNOLOGIA PER AGUANTAR L'ESTIU
Especials 07/08/2014

AudioSnaps, l'aplicació catalana per fer i compartir fotografies amb so

Immortalitza les vacances com no ho havies fet mai abans i comparteix-ho a les xarxes socials

Enric Borràs
2 min

BarcelonaUs imagineu si poguéssiu escoltar el so d'aquella fotografia que us van fer quan tot just éreu un nadó, el 1975, en una platja empordanesa? Llavors era impensable. Com a molt alguns podien aspirar a un vídeo amb una càmera de Super 8. Ara ho podeu fer amb tres clics al mòbil de la mà d'una aplicació catalana AudioSnaps -per Android i iPhone-, que permet fer i compartir fotografies amb so. És més senzill que enregistrar, editar i publicar un vídeo; i també més barat, perquè no es menja el límit de dades que heu contractat. Pot fer que pugueu recordar aquestes vacances d'una manera com no ho havíeu fet mai fins ara.

El concepte és semblant al de l'Instagram original: fer fotografies i compartir-les amb els vostres contactes -ara Instagram també publica breus clips de vídeo-. Però els creadors d'AudioSnaps, Marc Sallent i Daniel Rocasalbas han afegit cinc segons de so a les imatges. Quan feu clic al botó de fotografiar de l'aplicació enregistreu el so ambiental que, al seu torn, s'incrusta al .jpg de la imatge. I aquest és un dels factors clau d'AudioSnaps: el so i la fotografia són un sol arxiu, de manera que quan la compartiu per Twitter i Facebook o la publiqueu a una web també se'n comparteix el so. Només cal clicar a la icona per reproduir-lo. Al compte de Twitter d'AudioSnaps en podeu trobar alguns exemples.

Bona acollida

L'aplicació és gratuïta i amb versió en català -s'instal·larà així si teniu el telèfon configurat com cal- i els creadors compten amb el suport del programa Wayra de Telefónica. Asseguren que ja han superat de llarg els 200.000 usuaris i que AudioSnaps ha estat molt ben rebuda a Europa, però sobretot a Espanya, Mèxic i el Brasil. Fa poc van tancar un acord perquè tots els mòbils Sony Xperia duguin AudioSnaps preinstal·lada de fàbrica i fa just una setmana van llançar la versió 2.0 de l'aplicació. Preveuen continuar millorant-la a partir de les propostes dels usuaris i incloure, per exemple, eines per editar i millorar les fotografies abans de publicar-les.

El lema de l'aplicació és que si vols explicar una història, facis un vídeo, però si allò que vols és capturar un moment, un AudioSnap és millor. A més de compartir les imatges per altres xarxes socials, però, també és una xarxa social, podreu seguir d'altres usuaris, clicar "m'agrada" a les seves imatges amb so i compartir les vostres. També podeu decidir si les vostres captures les podrà veure tothom, només els vostres contactes de Facebook i AudioSnaps o tan sols vosaltres. Fins i tot podeu fer 'expiring pics', fotografies amb so que desapareixeran deu segons després que les hagin vistes, a l'estil d'SnapChat.

stats