ATLETISME
Especials 11/08/2012

Jamaica bat el rècord del món dels 4×100 amb una cursa estratosfèrica de Blake i Bolt

Sisena medalla d'or olímpica d'Usain Bolt i nou èxit de la velocitat jamaicana, que ha esmicolat el seu propi rècord mundial (36,85)

T.p.
1 min
El relleu de 4x100m de Jamaica, Bolt, Blake, Carter, Frater

BarcelonaDurant els dos primers relleus els nord-americans han plantat cara als jamaicans. De fet, la tècnica dels quatre velocistes dels Estats Units a l'hora de fer el relleu és millor que la dels jamaicans, que han fet una entrega de relleu especialment lenta en el cas de Blake i Bolt. Però els dos atletes han decidit la final amb un ritme infernal. De poc ha servit als nord-americans arribar als darrers 80 metres igualats. Bolt no té rival i ha volat cap al rècord mundial.

Sense el lesionat Assafa Powell, Usain Bolt ha corregut la darrera recta amb Yohan Blake, ha fet el tercer relleu i ha superat el nord-americà Gay. Els Estats Units, de fet, han igualat l'antic rècord mundial, però ni així han atrapat una Jamaica que té una arma que no falla: Bolt, que s'ha cruspit Ryan Bailey al final. La seva força ha decidit una prova que durant els primers 200 metres era dominada pels nord-americans Kimmons i Gatlin per davant dels jamaicans Frater i Carter. Els nord-americans s'han penjat la plata i Trinitat i Tobago el bronze després de la desqualificació dels canadencs, inicialment tercers.

Aquest és el segon or als 4×100 de Jamaica, que segueix manant a la velocitat masculina. Usain Bolt porta sis ors: tres a Pequín i tres a Londres, tots a les mateixes proves: 100 metres, 200 metres i 4×100.

stats