Especials 02/04/2022

CaixaBank participa a Alimentaria per donar suport a la competitivitat, la innovació, la sostenibilitat i la internacionalització del sector

L’entitat comptarà amb una àrea exclusiva a The Alimentari Hub, on professionals especialitzats en el sector oferiran assessorament sobre transformació digital, sostenibilitat i comerç exterior

2 min
Imatge de la presència de CaixaBank en una edició precedent del saló Alimentaria

CaixaBank, en el seu ferm compromís amb la indústria de l’alimentació durant tota la cadena, participa en l’edició 2022 de la fira Alimentaria-Hostelco, que se celebra a Barcelona entre els dies 4 i 7 d’abril, amb l’objectiu de reforçar la transformació digital, la sostenibilitat i la internacionalització del sector, així com incrementar la seva competitivitat. 

L’entitat, que compta amb una àmplia oferta de productes i serveis per acompanyar als seus clients d’aquest sector, estarà representada en el saló per diferents àrees: AgroBank, Comerç Exterior, Negocis i Empreses. 

CaixaBank és Global Partner de The Alimentaria Hub, una àrea d’innovació i negoci on es desenvoluparan diferents activitats i ponències amb dos eixos temàtics fonamentals: la sostenibilitat i la transformació digital. Amb un espai d’una superfície de 3.000 m2, The Alimentaria Hub és també una zona destinada a la celebració de reunions de negocis amb agents internacionals assistents a la fira. 

CaixaBank disposarà d’un estand a The Alimentaria Hub, situat en el pavelló 5 de la fira, on comptarà amb un equip de professionals especialitzats en el sector que oferiran assessorament en diferents matèries, com a transformació digital, sostenibilitat i comerç exterior, i es fomentarà la interacció entre els visitants.

A més, en l’estand de CaixaBank s’ha dissenyat el Racó de la Innovació, un espai que acollirà clients de l’entitat per donar visibilitat a les seves activitats i projectes.

Accés als programes

Entre les novetats d’aquesta edició hi ha la difusió de les possibilitats que ofereixen al sector el desplegament dels Fons Next Generation de la Unió Europea. En aquest sentit, CaixaBank facilita als seus clients l’accés als programes d’ajudes i subvencions impulsats pel Govern en el marc dels Fons Next Generation, entre els quals es troben el ‘Kit Digital’ o el PERTE Agroalimentari, a través de l’acompanyament en la tramitació, la bestreta dels recursos públics en alguns casos i complementant el finançament necessari per dur a terme els seus projectes. 

D’aquesta manera, CaixaBank posarà a disposició dels visitants del seu estand accés a la seva plataforma digital-cercador de les ajudes Next Generation i un equip de gestors de l’entitat oferirà assessorament sobre l’ús d’aquesta eina, que permet consultar les possibilitats existents en funció del tipus de beneficiari, ajuda, sector econòmic del destinatari o província, entre d’altres. 

D’altra banda, CaixaBank col·labora amb el Programa Hosted Buyer d’Alimentaria per facilitar la presència d’actors internacionals en la fira. 

A l’acte oficial d’inauguració d’Alimentaria 2022, el dilluns 4 d’abril, hi assistiran per part de l’entitat Jaume Masana, director territorial a Catalunya; María Alsina, directora territorial a Barcelona; Sergio Gutiérrez, director d’AgroBank; i Carlos Seara, director de Xarxa d’AgroBank.

Àmplia oferta d'activitats

CaixaBank impulsarà una intensa agenda d’activitats en diversos espais d’Alimentaria-Hostelco, i en destaquen:

- Taula debat sobre rènting amb manteniment i el futur de l’adquisició de maquinària, amb Fernando Agustí Flematti, de CaixaBank Payments and Consumer. 4 d’abril a les 12.15 hores, Vestíbul 4

- CaixaBank Lab Campus by elBullifoundation, a Hostelco-Formació. 4 d’abril a les 12.30 hores, Sala Side Events

- Lliurament del premi Càtedra AgroBank al millor Treball Final de Màster - La Ciència en femení. 5 d’abril a les 12.00 hores, Racó de la Innovació de l’estand de CaixaBank.

- Ponència de Ferran Adrià, en el marc del projecte d’elBullifoundation i CaixaBank. 5 d’abril a les 16.00 hores, Auditori Principal.

- Programa F&H Startup Revolution, amb la participació de Gemma Beltran, directora de Dayone de CaixaBank. 5 d’abril a les 13.00 hores, Sala Innoval.

- Presentació de l'Informe Sectorial Agroalimentari de CaixaBank Research, per Judit Montoriol, lead economist. 6 d’abril a les 16.00 hores, Sala Innoval.

- Taula debat sobre compra venda d’actius hotelers, amb Ana Blasco de CaixaBank Hotels&Tourism. 6 d’abril a les 17.15 hores, Sala Live Arena.

- Ponència sobre Sostenibilitat, per Álvaro Colino, director de Coordinació Productes Negoci Sostenibles de CaixaBank. 7 d’abril a les 12.00 hores, Sala Innoval.

stats