Especials 14/12/2021

Els carters i carteres rurals apropen els serveis de Correos fins a la porta de casa

Correos finalitza el desplegament en l’entorn rural dels dispositius electrònics portàtils (PDAs) que permetran oferir a domicili molts dels serveis de les seves més de 2.300 oficines

3 min
Imatge del vídeo de la campanya #ViveDondeQuieras

Des del passat 2 de desembre, Correos ha fet un altre pas de gegant per facilitar l’accés als seus serveis en l’entorn rural. Des d’aquell dia, tots els carters i carteres rurals de Correos prestaran a la porta de les cases molts dels serveis als quals fins ara només es podia accedir presencialment a les oficines. Això és gràcies a que ha finalitzat el desplegament dels dispositius electrònics portàtils (PDAs) amb aquestes noves funcionalitats entre els més de 6.000 professionals de repartiment rural amb què compta Correos a tot Espanya.

Així, els ciutadans seran atesos per carters i carteres rurals de Correos, els quals els possibilitaran, des de la mateixa porta de casa seva, realitzar tràmits tan bàsics i importants com l’ingrés i retirada de diners en efectiu, enviar i rebre paqueteria, pagar tributs i rebuts, adquirir embalatges, sobre i segells, gestionar serveis com la llum, el gas o la telefonia, i així molts més serveis com els que es presten en les 2.370 oficines de Correos.

Els ciutadans seran atesos pels carters i carteres rurals a la mateixa porta de casa seva

Per poder donar a conèixer aquest servei a la comunitat, Correos ha optat per anomenar l’acció #ViveDondeQuieras. D’aquesta manera es posarà en valor el seu paper de facilitador del dia a dia de la ciutadania que actualment ja viu en un entorn rural, però sense oblidar tampoc als cada vegada més ciutadans que s’estan plantejant traslladar el seu lloc de residència a una d’aquestes zones rurals.

La campanya #ViveDondeQuieras es dirigeix principalment a aquests últims, els que, sigui gràcies al teletreball o senzillament per fer un tomb a la seva vida, ja han decidit o s’estan plantejant canviar la ciutat pel poble. A ells, Correos els diu #ViveDondeQuieras que nosaltres "hi serem". #ViveDondeQuieras mostra també el caràcter acollidor dels habitants de l’entorn rural a través de consells que alguns veïns i veïnes donen a tothom qui vulgui anar a viure a un poble.

Totes i cadascuna de les persones que apareixen a la campanya són habitants de la Villanueva de la Vera, a Càceres

Tota la campanya s’ha enregistrat a Villanueva de la Vera, a la província de Càceres, i totes i cadascuna de les persones que hi apareixen són habitants de la localitat, que mostren les seves cases i els seus costums. Precisament per això se’ls va demanar que durant el rodatge no canviessin res del que seria el seu habitual dia a dia.

Així, entre els protagonistes de #ViveDondeQuieras trobem diversos agricultors, un matrimoni al seu taller de fusteria o una psicòloga que després de viatjar per mig món va decidir tornar al seu poble natal per formar-hi una família amb la seva parella. També una parella de fruiters que es coneixen des de petits i porten junts des dels 15 anys, una cambrera i sommelier amb esperit viatger, jubilats, una estudiant de batxillerat per a qui el seu poble, la seva família i els amics ho són tot, i fins i tot una parella de portuguesos que van decidir instal·lar-se en aquest poble i actualment hi regenten el bar de la piscina.

I, com a exemple dels que decideixen abandonar la ciutat i anar a viure al món rural, en la campanya #ViveDondeQuieras es mostren imatges del dia a dia d’una família, formada per una dissenyadora gràfica, un músic i les seves tres filles, que van decidir deixa la seva vida urbanita fa uns anys per anar a viure a Villanueva de la Vera, on tenen una casa, al costat de la piscina municipal, que han anat reformant a poc a poc.

Al costat de tots ells hi és Correos, que a través dels seus professionals es converteix en un agent facilitador del dia a dia en l’entorn rural. Perquè, com diu el claim de la campanya: "Ells t’ho volen posar fàcil. Nosaltres també".

stats