Ara entitats (3)
Especials 04/09/2013

El Casal dels Infants: "Ens centrem en els nens, però també en les mares"

L'entitat que us presentem avui en la campanya #ARAfempinya ha ampliat el ventall d'actuació els últims anys

Iu Andrés
2 min
"Ens centrem en  els nens, però també en les mares"

Atendre la mare per ajudar el nen

El Casal dels Infants ha ampliat el ventall d'actuació els últims anys i s'ha posat a treballar activament no només amb els nens sinó també amb les mares. I no ho fan tractant-la "només com a mare, sinó també com a dona, com a persona", detalla Enric Canet, director de relacions ciutadanes de l'entitat. Canet explica que han detectat que moltes mares viuen relegades a l'entorn de la llar i a les feines de casa. Des del 2007, el Casal impulsa activitats perquè les mares es relacionin amb altres dones i incrementin l'espai de vida més enllà de les xarxes habituals. Es fomenta l'aprenentatge de llengua, ja que la majoria són immigrants, i les activitats conjuntes entre mare i fill. D'aquesta manera, a més de treballar amb els nens que arriben al centre amb mancances, es reforça l'entorn familiar per intentar garantir les condicions de creixement també a llarg termini.

30 anys d'acció als barris

Ja fa tres dècades que l'entitat se centra en l'acció social als llocs més vulnerables del país: el Raval, la Mina, Sant Roc, el Fondo o el municipi de Salt. Enric Canet lamenta el retrocés en les condicions de les famílies ateses: "Ja treballàvem amb gent per sota del llindar de la pobresa, però ara estan perdent els pisos, viuen de préstecs i amb molta tensió". I alerta de la dificultat afegida que suposa la falta de formació a l'hora de trobar una feina.

Com altres entitats socials, el Casal dels Infants ha patit la reducció de subvencions públiques, però ho ha compensat mantenint o fins i tot augmentant l'aportació privada. Aquest estiu, gràcies a la col·laboració de Ferran Adrià i la Fàbrica de Menjar Solidari, ha duplicat la cobertura d'altres anys i ha pogut atendre uns 1.100 nens a tot el territori.

stats