Especials 06/09/2012

Les cinc millors frases de l'apassionat discurs de Bill Clinton en favor d'Obama

Els 50 minuts de discurs de l'expresident Bill Clinton a la convenció demòcrata de Charlotte han estat decisius per intentar tornar a connectar Barack Obama amb el seu electorat més desencantat. Clinton ha fet aquesta matinada una defensa apassionada i exhaustiva del president nord-americà

Ara
2 min

Barcelona1. Política econòmica

"El president Obama va començar amb una economia molt més dèbil de la que jo em vaig trobar". "Cap president, ni jo ni cap dels meus predecessors, hauria pogut redreçar en només quatre anys tot el mal que s'havia fet. Però les condicions estan millorant, i si renoveu el contracte al president, ho podreu veure. Ho crec amb tot el meu cor".

2. Defensa de la reelecció

"A Tampa, l'argument republicà contra la reelecció del president va ser simple: nosaltres li vàrem deixar un desordre total i ell no ha estat capaç de fer net del tot, així que feu-lo fora i poseu-nos a nosaltres al seu lloc". "Jo prefereixo els arguments per a la reelecció que ens dóna el president Obama. Ell va heretar una economia profundament degradada. En va aturar la caiguda. Va començar un llarg camí cap al redreçament i va posar les bases per a una economia més moderna, més equilibrada, que produirà milions de nous llocs de treball, de noves empreses dinàmiques i més riquesa per als innovadors".

3. Atac als republicans

"Si voleu una societat on cadascú vagi a la seva, on el guanyador s'ho emporti tot, hauríeu de donar el vostre suport als republicans. Si voleu un país on la prosperitat i la responsabilitat siguin compartides, una societat on tots estiguem units, aleshores hauríeu de votar per Barack Obama i Joe Biden".

4. Obama, l'home

"Vull nominar un home fred per fora però que crema per dins pels Estats Units; un home que creu que podem construir una nova economia pel somni americà guiada per la innovació i la creativitat, l'educació i la cooperació".

5. Obama, l'integrador

Bill Clinton va lloar que Obama hagués inclòs gent de tots els colors polítics en la seva administració. "Si fins i tot va nomenar la Hillary!", va exclamar Clinton en to de broma. Tot seguit, l'expresident va declarar que se sentia molt "orgullós" de la feina que fa la seva dona com a secretària d'Estat.

stats