POLÍTICA
Especials 06/11/2011

Correllengua: quatre mesos d'hiperactivitat en defensa de la llengua i el país

El Correllengua tanca a Perpinyà quatre mesos d'activitat en defensa de la integritat territorial, cultural i llingüística dels Països Catalans

Ara
1 min
Una imatge de la manifestació d'aquest dissabte a Perpinyà

PerpinyàAquest cap de setmana s'ha tancat a Perpinyà una edició més, la quinzena, del Correllengua, un dels principals exponents del treball en xarxa d'entitats catalanes, valencianes i balears en defensa de la cultura, la llengua i la integritat territorial dels Països Catalans. Han estat quatre mesos d'activitat arreu dels Països Catalans -sota coordinació de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua, Acció Cultural del País Valencià i Joves de Mallorca per la Llengua- que han arribat a 300 municipis i barris del país. L'edició d'enguany es va tancar amb una manifestació ahir a la nit a Perpinyà, on un miler de persones sota el lema 'Llengua, Cultura i Llibertat', van clamar per la derogació del Tractat dels Pirineus que el 1659 va dividir el país en dos estats, l'espanyol i el francès.

La interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ha posat en risc el model d'immersió lingüística a l'escola catalana ha caigut com benzina al foc en les activitats del Correllengua, que han debatut àmpliament sobre el model lingüístic català.

El Correllengua d'aquest 2011 ha homenatjat Joan Oliver (Pere Quart), per la seva significació i “amor per la llengua i el país, i l'esperit crític cap a la classe política, que el va dur a rebutjar la Creu de Sant Jordi”. També ha tingut un record, al País Valencià, per Manuel Sanchis i Enric Valor.

stats