Especials 12/08/2012

Croàcia s'imposa a Itàlia i aconsegueix el seu primer or (8-6)

És el primer títol olímpic de l'equip croat en waterpolo des de la seva independència

M.m.
Els croats Ivan Buljubasic i Sandro Sukno persegueixen l'italià Alex Giorgetti a la final olímpica de waterpolo

BarcelonaCroàcia ha guanyat la primera medalla d'or en waterpolo des que va aconseguir la independència. L'equip balcànic ha superat Itàlia a la final (8-6) en un partit ajustat i amb alternança al marcador.

Itàlia ha començat el partit amb més intensitat i ha pogut anotar els dos primers gols, però els croats no s'han quedat amb els braços plegats i abans del descans han pogut remuntar. Amb 3 a 2 per als balcànics, la segona meitat ha tingut un inici elèctric −dos gols de Croàcia i un d'Itàlia en menys de dos minuts−. A partir d'aquí, la final s'ha refredat al ritme que totes dues seleccions han millorat notablement en defensa.

Ja a l'últim quart, al qual s'ha arribat amb dos gols d'avantatge per als balcànics (5-3), Croàcia s'ha distanciat i ha deixat sentenciada la final amb dos gols més. Itàlia, en veure's quatre gols per sota, ha buscat el miracle, però ja ha estat massa tard. Els transalpins –guanyadors de quatre ors, l'últim dels quals, a Barcelona 92–, han pogut eixugar una mica la diferència, però han acabat caient per dos gols (8-6).

Bronze per a Sèrbia

En el partit per al tercer i quart llocs, el bronze se l'ha adjudicat la selecció de Sèrbia, que ha superat Montenegro per un ajustat 12 a 11.