Arts escèniques
Especials 29/04/2023

Deu anys de teatre infantil i juvenil a Montmeló

El Fitkam ha programat una vintena d'espectacles per a totes les edats entre aquest divendres i dissabte

ARA
2 min
"Bunji, la petita coala", un espectacle de la companyia Festuc Koala que es representa al Fitkam 2023

BarcelonaDurant dos dies els carrers i equipaments de Montmeló s'omplen de teatre amb espectacles de gèneres tan diversos com el teatre visual, titelles, clown, instal·lacions o màgia per celebrar els deu anys del Festival Fitkam, un projecte que des del seu inici ha programat més de 200 espectacles que han pogut gaudir 25.000 espectadors. L'objectiu és convertir Montmeló en un referent dins del sector de les arts escèniques en l'àmbit juvenil i infantil on hi tinguin cabuda famílies, programadors i professionals.

Fins a aquest dissabte s'han programat una vintena d'espectacles de diferents disciplines artístiques i per a totes les edats, entre les quals hi ha sis estrenes. Hi participen dinou companyies de Catalunya, València, el País Basc i Madrid per mostrar les seves últimes creacions tant en espectacles a l'exterior com a sales de teatre. El fil conductor de la programació d'aquest any és l'estima pel nostre entorn i la consciència del món que ens envolta.

Sis estrenes

Entre les estrenes, la companyia PocaCosa presentarà Ou, un espectacle de teatre de carrer on una parella de Pingüins busquen un lloc per poder covar el seu ou i trobar el lloc perfecte per fer créixer la seva cria, després que casa seva hagi desaparegut a causa del canvi climàtic. També s'estrena Es ven germà petit, del Centre de Titelles de Lleida, que explicaran una història divertida sobre l'arribada d'un nou fill a la família i la convivència entre germans. A la plaça de la Vila es veurà per primer cop De faula de La Guilla Teatre, on s'endinsaran a través de faules en un món de conte per parlar de la deixadesa als boscos, el maltractament entre iguals o l'abús de poder.

Per celebrar els deu anys aquest divendres s'ha fet una festa de celebració als Jardins de la Torreta i un vermut professional per explicar el projecte Orginària, de la Cia Ortiga. Durant una setmana la companyia ha treballat en col·laboració amb les escoles de Montmeló amb tallers i la representació de l'espectacle An-Ki.

Les entrades es poden adquirir a través del portal Entràpolis i al punt d'informació al Centre Cultural de la Torreta. Els infants de 0 a 3 anys tenen entrada gratuïta a tots els espectacles.

stats