Mèxic
Especials 31/05/2012

L'esquerra s'acosta a pocs punts del preferit en les presidencials a Mèxic

El candidat de la coalició progressista, López Obrador, se situa a tan sols 4 punts de Peña Nieto

Efe
1 min
El candidat a la presidència mexicana de la coalició progressista, Andrés Manuel López Obrador / EFE

Ciutat de MèxicEl candidat de l'esquerra per a les eleccions mexicanes –previstes per al proper 1 de juliol–, Andrés Manuel López Obrador, s'ha situat a només 4 punts de l'aspirant del Partit Revolucionari Institucional (PRI) i màxim preferit per convertir-se en president, Enrique Peña Nieto. Així ho assegura un sondeig difós pel diari 'Reforma', que indica que López Obrador –candidat de la coalició progressista formada pel Partit de la Revolució Democràtica (PRD), el Partit del Treball (PT) i el Moviment ciutadà– ja compta amb el suport d'un 34% de l'electorat, set punts més del que indicaven les anteriors enquestes.

Segons aquestes dades, l'aspirant de l'esquerra es converteix en la segona preferència dels votants, a quatre punts de Peña Nieto, del PRI, partit que va liderar Mèxic del 1929 al 2000. Molt per sota quedarien l'aspirant del governant Partit Acció Nacional (PAN), Josefina Vázquez Mota, amb el 23%, i el líder del minoritari Partit Nova Aliança (Panal), Gabriel Quadri, amb un 5%.

En els comicis de l'1 de juliol es designarà un cap d'estat a Mèxic, amb un mandat de sis anys. A més es renovarà el Parlament i es triaran les autoritats de sis estats i del Districte Federal.

stats