Especials 01/09/2012

"Escolta Sepharad: els homes no poden ser si no són lliures": el vídeo que crida a la manifestació de la Diada

Disset personalitats han participat en el rodatge de l'espot, dirigit per Lluís Danés

Ara
1 min

BarcelonaDisset personalitats han participat en el rodatge de l'espot per fer una crida a la mobilització per a la manifestació de l'Onze de Setembre, convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) amb el lema 'Catalunya, nou estat d'Europa'. La idea de l'espot és simbolitzar el pas "de la foscor a la llum" recitant un fragment del poema XXXVIII de 'La pell de brau', de Salvador Espriu, un text contundent i "estranyament vigent", ha afirmat el director de l'espot, Lluís Danés.

"Escolta, Sepharad: els homes no poden ser si no són lliures. Que sàpiga Sepharad que no podrem mai ser si no som lliures" és la frase central de l'espot, en què cada personalitat recita un vers –o part d'un vers– del poema sobre una banda sonora d'una percussió amb bastons, un violoncel i una tenora.

Al vídeo hi apareixen els expresidents del Parlament Joan Rigol i Ernest Benach, l'expresident d'ERC Jordi Carbonell, els periodistes Jordi Basté i Rita Marzoa, el cantautor Lluís Llach, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, els filòsofs Josep Maria Terricabras i Xavier Rubert de Ventós, els actors Montserrat Carulla, Sílvia Bel i Txe Arana, el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet, els directors Joel Joan i Oriol Broggi, els músics Gerard Quintana i Joan Reig, el catedràtic Ferran Requejo i la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell.

stats