EUROCOPA 2012
Especials 02/07/2012

Seguidors de 'la roja' celebren l'Eurocopa amb símbols ultres

La plaça Espanya de Barcelona i altres ciutats del territori català es van tenyir d'aficionats de la selecció espanyola que duien banderes anticonstitucionals

Ara
1 min
Aficionats celebren el triomf de la selecció espanyola a l'Eurocopa amb banderes anticonstitucionals

BarcelonaEl triomf d'Espanya a l'Eurocopa va desfermar l'eufòria de molts seguidors a Catalunya, però molts d'ells ho van celebrar amb símbols que no estan recollits a la Constitució espanyola i que s'associen a èpoques passades, com mostra la imatge que veieu sobre aquestes línies, realitzada a la plaça Espanya per Jordi Pizarro per a l'ARA.

Alberto Sánchez, regidor de Plataforma per Catalunya (PxC) a l'Hospitalet, va celebrar el triomf envoltat de seguidors amb símbols preconstitucionals. El grup d'Esquerra a l'Hospitalet ho ha denunciat al seu perfil de Facebook, on mostra una imatge del diari Nació Digital en què es veu Sánchez amb un barret i una bandera amb la creu llorejada de Sant Ferran.

Els seguidors de la selecció espanyola van lluir banderes i símbols ultres, com per exemple l'àguila de Sant Joan o la creu llorejada de Sant Ferran. Aquesta darrera sempre ha anat associada a la més preuada condecoració militar. Pel que fa a l'àguila de Sant Joan, és un símbol emprat a l'època dels Reis Catòlics i que durant el franquisme es va recuperar, tot i no ser oficial, i actualment es relaciona amb els moviments ultradretans espanyols.

stats