Eslovàquia no perdona contra una Rússia que reacciona massa tard (1-2)

Weiss i Hamsik, amb dos grans gols, firmen el primer triomf de la seva selecció en una Eurocopa

Roger Requena
Hamsik celebra el segon gol contra Rússia

BarcelonaEslovàquia ha donat un pas de gegant per accedir als vuitens de final de l'Eurocopa en vèncer 1-2 a Rússia en el duel que obria la segona jornada al Grup B. Els gols de l'exespanyolista Weiss i Hamsik han servit per donar el primer triomf dels eslovacs en una Eurocopa. Els russos, que han escurçat distàncies mitjançant Glushakov, han estat a punt de trobar l'empat en els últims minuts, però la seva reacció ha arribat massa tard.

El combinat de Ján Kozák ha demostrat que la seva bona actuació contra Gal·les no va ser cap casualitat. En aquell partit van pagar el fet d'anar sempre a remolc dels gal·lesos, però aquest cop han aconseguit portar la iniciativa contra una Rússia desdibuixada que ha pagat car la poca intensitat de la seva defensa.

Els eslovacs no han necessitat d'un gran joc. Sense floritures, però amb un futbol senzill, pràctic i resolutiu, ha generat grans problemes a Rússia. Superada la mitja hora de partit, una pilota llarga a l'esquena de la defensa dels homes de Leonid Slutski l'ha recollit Weiss, que ha tingut temps de controlar i, amb sorprenent facilitat, retallar de cop a dos defenses amb un sol moviment per acabar superant a Akinfeiev amb un xut creuat.

Quan tot semblava que al descans s'arribaria amb mínim avantatge eslovac, una nova errada defensiva russa ha tornat a passar-los factura. En la sortida d'un córner servit en curt, Hamsik ha agafat desprevinguts els defenses, i després d'obrir-se angle, ha dibuixat un xut creuat perfecte, que ha anat teledirigit a l'escaire de la porteria russa.

Eslovàquia, replegada i cansada

Amb el 2-0, la segona part ha transcorregut amb suma placidesa pels eslovacs, que han limitat les seves ofensives a contracops aïllats on sempre prenien precaucions, i mai han acumulat més efectius dels necessaris. Ha estat un segon temps de gestió del resultat on Rússia, amb seriosos problemes per dur la iniciativa, s'ha vist obligada a donat un pas endavant, pressionada pel pas del temps i les presses per capgirar el resultat. Sense canvis de ritme, no han arribat a temps de trencar el sistema defensiu eslovac i arribar a sumar cap punt. I això que ha estat molt a prop, ja que els eslovacs han reculat massa ràpid i han estat a punt de cedir un empat.

Els d'Slutski ho han intentat amb alguna pilota penjada a l'àrea, però han incomodat poc a una Eslovàquia ben plantada que rarament s'ha descol·locat. El cansament d'Eslovàquia era notori, i ho ha aprofitat Rússia, que ha trobat premi a la seva insistència en el tram final amb el gol de cap de Glushakov a pocs minuts pel final. Cap sorpresa, ja que Rússia ha marcat quatre dels seus últims cinc gols en Eurocopes en els últims 15 minuts de partits. Eslovàquia ha acabat el duel patint, però per la seva fortuna ha acabat aguantant l'avantatge.

Els eslovacs se situen ara amb tres punts, els mateixos que Gal·les, i dos més que Anglaterra i Rússia. En l'última jornada, s'enfrontaran contra Anglaterra, mentre que Rússia farà el mateix contra Gal·les. Tots dos partits es disputaran el dilluns 20 a les 21 hores.