Irlanda del Nord balla sota la pluja i derrota els ucraïnesos (2-0)

El partit s'ha arribat a aturar uns minuts per culpa d'una pedregada sobre Lió

Toni Padilla
L'alegria dels jugadors i aficionats d'Irlanda del Nord

BarcelonaIrlanda del Nord ha aconseguit un triomf històric a Lió, el primer de l'equip britànic a una fase final de l'Eurocopa. Un gol del defensa del West Bromwich Albion McAuley a la segona part i un altre de McGinn en el darrer minut han permès als homes de Michael O'Neill derrotar els ucraïnesos (2-0) en un partit que s'ha arribat a aturar per culpa d'una pedregada.

Després de caure en el primer partit contra Alemanya, Ucraïna ha jugat amb atreviment, controlant la pilota sempre, però patint per crear ocasions clares contra un rival metòdic i sacrificat en defensa. Yarmolenko i Konoplyanka, els jugadors de més talent dels ucraïnesos, s'han trobat sempre amb dos homes davant, ja que Dallas i Ward, els extrems rivals, feien de doble lateral en fase defensiva. El 4-5-1 d'Irlanda del Nord ha bloquejat una Ucraïna que ha gaudit d'algunes ocasions, però també veia com Irlanda del Nord, un i altre cop, buscava les centrades, amb faltes laterals o desplaçaments llargs, buscant el cap de Conor Washington, titular per davant de Lafferty.

A la segona part, ja amb una forta pluja, Irlanda del Nord ha marcat amb un cop de cap de McAuley. El partit, aturat pel mal temps, s'ha convertit en un malson per uns ucraïnesos sense recursos per obrir la defensa rival. En el darrer minut, McGinn ha aprofitat la desesperació rival per certificar el triomf dels seus amb el 2-0 definitiu.

Amb dues derrotes en dos partits i cap gol marcat, els ucraïnesos queden contra les cordes, amb poques opcions de passar. El seu darrer partit serà contra Polònia. Irlanda del Nord, amb tres punts, juga a la darrera jornada contra Alemanya, fet que complica el seu futur. Als seus aficionats però, ningú els treu l'alegria. Irlanda del Nord no jugava una fase final des de l'any 1986, quan va ser al Mundial. I mai havia estat protagonista a una Eurocopa. Fins avui.