Suècia rescata un punt contra una República d'Irlanda massa erràtica (1-1)

Els escandinaus, que no han entrat en el partit fins al gol de Hoolahan, han estat a prop de patir la primera sorpresa d'aquesta Eurocopa

Roger Requena
Suècia celebra el gol de l'empat, un gol en pròpia porteria després d'una centrada d'Ibrahimovic

BarcelonaLa República d'Irlanda ha deixat escapar una gran oportunitat per protagonitzar la primera gran sorpresa d'aquesta Eurocopa (1-1). Durant bona part del partit, han tingut sota control una Suècia desapareguda que, fins que no ha encaixat el gol de Hoolahan, no ha despertat. Els irlandesos han pogut marxar al descans amb un avantatge significatiu, però la falta d'encert els ha acabat passant factura. Al bàndol contrari, tot i mostrar una versió molt pobre i mancada d'idees, la selecció escandinava ha acabat salvant un punt gràcies a una centrada d'Ibrahimovic que ha acabat rematant de forma desafortunada cap a la seva pròpia porteria Clarke, que ha acabat establint l'empat final.

L'inici amb els suecs com a protagonistes s'ha esvaït ben aviat, coincidint amb les primeres jugades a pilota aturada dels irlandesos. Amb Ibrahimovic aïllat i allunyat de la zona d'influència rival durant molts minuts, Suècia ha trobat a faltar més protagonisme dels acompanyants del poderós davanter. Sense idees, els escandinaus han sucumbit durant una hora al criteri i el toc dels irlandesos, que han acabat convertit el primer temps en un monòleg dels de verd.

Els homes de Martin O'Neill no s'han atemorit en cap moment, i un cop superat el primer quart d'hora han provat amb perill per primer cop els guants d'Isaksson. Tres minuts després, O'Shea ha estat a punt d'emmudir la meitat de Saint Denis tenyida de groc en estar a punt d'empènyer a gol una pilota pentinada després d'un córner. Suècia estava avisada, però tardaria en reaccionar. Els irlandesos, pel contrari, han insistit. Brady, amb un xut que ha fregat el travesser, i Hendrick, que ha colpejat el mateix pal, han firmat els intents que han acabat precedint el gol irlandès.

Mala fortuna irlandesa

Als pocs minuts d'iniciar-se el segon temps, una pilota centrada des del cantó dret l'ha recollit dins de l'àrea Hoolahan, que en una volea de primeres a la mitja volta ha enviat la pilota al fons de la xarxa. El gol irlandès ha despertat una Suècia estranyament desapareguda fins aleshores. La reacció dels escandinaus, però, no ha estat completa, sinó més aviat tímida, i s'ha limitat a una sèrie d'avisos ben resolts per Given i la defensa irlandesa.

Irlanda ha reculat en excés, i només la manca de claredat dels suecs els ha permès acabar salvant un punt. Amb l'avantatge al marcador, els d'O'Neill han intentat protegir el resultat, una tàctica que els ha acabat passant factura. Sense Hoolahan, han perdut el domini i el control del joc, alhora que Suècia ha premut a temps l'accelerador. Una bona combinació dins de l'àrea per l'esquerra ha servit per rescatar un gol que els evita un seriós maldecap majúscul. L'empat, però, ha restablert la situació inicial, i Irlanda ha tornat a portar la iniciativa. En defensa, però, els d'O'Neill han seguit patint, ja que els suecs s'han animat amb successius atacs per l'esquerra, i han tingut a prop fins i tot el segon.

Ibrahimovic que havia marcat en el partit inicial de les les tres anteriors Eurocopes disputades, ha disposat de diverses oportunitats en el tram final, però no ha pogut firmar aquest cop amb el seu nom en el debut de Suècia en aquest torneig. Els laments finals del gegant suec, que ha tingut ben a prop el gol de la victòria, han resumit el signe d'un marcador que deixa obert aquest inici de grup E.