EUROCOPA

El monòleg ofensiu d'Alemanya no dóna opcions a Irlanda del Nord (0-1)

McGovern, el porter nord-irlandès, evita la golejada i Irlanda del Nord serà als vuitens de final

Ferran Rigat
Mario Gómez celebra l'únic gol del partit

BarcelonaAlemanya no ha donat opcions a Irlanda del Nord. Els alemanys han assetjat la defensa nord-irlandesa amb un allau d'ocasions clares de gol i han guanyat sense problemes (0-1). El domini de la 'Mannschaft' ha sigut aclaparador des del primer minut. La poblada defensa dels britànics no ha servit per parar al potencial ofensiu dels teutons, qui sí l'ha minimitzat és el porter nord-irlandès, Michael McGovern. El porter de l'Hamilton escocès ha sigut el millor jugador sobre el terreny evitant la golejada alemanya. De fet, en no rebre molts gols, Irlanda del Nord es classifica pels vuitens de final. En l'única ocasió que no ha pogut fer res Mario Gómez ha marcat l'únic gol del partit.

En menys d'un quart d'hora McGovern ha aturat tres ocasions claríssimes de gol: Thomas Müller, Mario Götze i Mesut Özil han vist com el porter rival diluïa les opcions de marcar. Amb Mario Gómez fent de boia els tres mitges punta han arribat amb més facilitat, sobretot Müller. El davanter bavarès ha tingut dues oportunitats més, en una d'elles ha enviat la pilota al pal. El davanter del Bayern de Múnich ha estat més encertat a l'hora d'assistir. Una internada seva ha mogut a tota la defensa, l'ha deixat enrere per a Mario Gómez que ha abatut a un McGovern que el seu company l'ha impedit moure's. Abans d'acabar la primera part una altre vegada Müller ha enviat la pilota al pal.

A la segona part més del mateix. El monòleg teutó feia que Irlanda del Nord busqués una contra per empatar, però l'anticipació de Manuel Neuer i la sobrietat de la parella Boateng-Hummels ho han evitat. La tendresa defensiva dels britànics ha provocat més ocasions, com les de Götze i Gómez, però per enèsim cop McGovern s'ha vestit d'heroi.