EUROCOPA
Especials 05/07/2016

Bale-Cristiano: duel de líders nacionals per un lloc a la final

Gal·les s'enfronta a Portugal en les primeres semifinals de l'Eurocopa de França (21.00 hores, T5)

Gonzalo Romero
2 min
Gareth Bale i Cristiano Ronaldo durant un partit amb el Reial Madrid

BarcelonaLa Gal·les de Gareth Bale, gran debutant, o la Portugal que viu a base de capítols de supervivència de Cristiano Ronaldo. Només una de les dues seleccions superarà la semifinal d'aquest dimecres de l'Eurocopa de França (21.00 hores, T5), la primera, i aconseguirà la classificació per a la somiada cita de diumenge a Saint-Denis.

Tensió i igualtat. Repte majúscul per als homes de Chris Coleman, que trepitgen des de fa setmanes un escenari desconegut, i per als lusitans, un dels aneguets lletjos que arribava al torneig en teòrica reconstrucció i cerca de nou talent local. Les sensacions que ha despertat sobre la gespa l'esquadra de Fernando Santos així ho confirmen, amb un balanç de cap victòria en els 90 minuts reglamentaris i una fase de grups més que grisa (3r de grup amb tres empats).

El seu seleccionador, que encarna i verbalitza el moment del futbol del seu país, no està preocupat. L'objectiu és un altre. "No em serveix caure eliminat, ser a casa i que la gent digui que Portugal juga i ha jugat bé. Volem guanyar i arribar fins a l'últim dia, es faci millor o pitjor", ha comentat, sincer, davant –possiblement– una lleu falta d'arguments. Les actuacions del seu capità, Cristiano, expliquen la situació.

Amb dues dianes en el seu compte golejador i una efectivitat del 5% de cara a porteria, el jugador del Reial Madrid no està trobant el camí de les rematades imparables, les cabrioles impossibles i la gestió del joc que condueixen a l'èxit. Només davant l'Hongria, el '7' grana va ser decisiu. Santos el defensa i fa pinya al seu voltant. "La crítica ens fa créixer, ens motiva. No veiem les notícies ni llegim la premsa, però no vivim al marge de l'actualitat. Demostrarem que la gent està equivocada i guanyarem", ha dit.

L'aspirant, amb millor cartell futbolístic

El preparador, però, també admet que es trobaran un "gran rival" que "ha aconseguit més victòries i ha sumat més gols". Efímer exercici d'objectivitat que neix del bon paper de Gal·les, primer conjunt que debuta al tram final de l'Eurocopa i arriba a semifinals des de la selecció Suècia, el 1992. Ordre, efectivitat i Bale, molt Bale. L'esquerrà és un dels homes de l'Eurocopa, però fuig de protagonismes.

"Aquí no hi ha estrelles. L'estrella és l'equip, que mai és un sol home. Estem

"Això no és un duel entre nosaltres. Som companys, ens entenem molt bé quan juguem junts i crec que és un jugador fantàstic. Ara, però, ens enfrontem dos països que s'han plantat a semifinals per alguna cosa, res de casualitats", ha apuntat un Bale que mai ha superat el dretà, ni amb el

I és cert. Gal·les, que va competir al grup B amb Anglaterra, Eslovàquia i Rússia, va ser capaç de classificar-se per als vuitens com a primera de grup, trencant esquemes i presentant-se com a alternativa a les habituals grans potències. Amb la inspiració de les fites de Dinamarca (1992) o Grècia (2004), capaces d'aconseguir el trofeu contra tot pronòstic, gal·lesos i ibèrics busquen la final.

stats