Contingut patrocinat
Especials 27/12/2023

Experiències musicals úniques

L’abonament “Pòquer de piano” porta al Palau de la Música quatre dels millors pianistes del món

Redacció
3 min
Andras Schiff.

Escoltar la millor música a un espai màgic com el Palau de la Música, era la proposta de Lluís Domènech i Montaner. L’arquitecte responsable del disseny i construcció del Palau, del qual se celebra el centenari de la seva mort, tenia clar que volia una acústica perfecta combinada amb els valors que la música ha d’aportar a la societat. En aquesta cerca per l’excel·lència, el respecte de la diversitat o el suport a la innovació, encaixen a la perfecció els concerts de l’abonament Pòquer de piano.

Quatre titans del teclat

El pack inclou quatre dels millors pianistes del moment: András Schiff (9 de febrer), Katia Buniatishvili (12 de febrer), Grigory Sokolov (28 de febrer) i Yuja Wang (3 de juny). Comptar amb aquests intèrprets imprescindibles del panorama actual, suposa l’oportunitat de gaudir d’uns recitals que quedaran per al record. La tria també respon al compromís del Palau de la Música de convidar artistes de diferents generacions, alguns consolidadíssims i altres referents pel públic jove, tots ells grans noms de l’escena musical internacional. La proposta va des dels coneixements magistrals i la infinitat de registres de Schiff, que fa una pila d’anys que inspira públic i crítica; a una de les artistes clàssiques més destacades, Bunitishvili, que atrau els amants de la música més joves; també la carismàtica Wang, reconeguda pel seu virtuosisme i les interpretacions espontànies, i el caràcter visionari de Sokolov, capaç de connectar els oients a la música gràcies a la seva honestedat. I el millor de tot és que els artistes no han fixat el seu repertori, el decideixen pocs dies abans del concert. Adquirir el pack suposa gaudir d’un 15% de descompte en la compra de les entrades.

Yuja Wang.

(Re)connectar amb la natura

Davant l’allau tecnològic al qual estem sotmesos, aquesta temporada el Palau de la Música ens proposa la connexió amb la natura, la simbiosi perfecta de música i natura per connectar amb la nostra essència, conscients que alguns dels avenços tecnològics són els causants de problemes vinculats a la natura com la crisi climàtica, la deforestació, l’esgotament de les fonts naturals d’energia o les pandèmies. En aquest context reivindiquen l’experiència de la música en viu.

Més enllà del Pòquer de piano, segueix l’aposta per apropar la clàssica a públics nous i variats, amb propostes tan interessants com la improvisació que farà l’organista Juan de la Rubia de l’obra de videoart d’Eugènia Balcells. També hi haurà molta presència femenina, Elisenda Fàbregas, compositora convidada de la temporada o les tres directores i dues compositores contemporànies que formen part del cicle Palau 100.

El Palau de la Música Catalana.

Entre els projectes destacats de la temporada hi ha el concert d’homenatge al centenari del naixement de Victòria dels Àngels, gran referent de la història del Palau, amb motiu del centenari. En aquest concert cantaran les sopranos Montserrat Seró i Mercedes Gancedo, i del baríton Carles Pachón. Per descomptat hi haurà espai per als joves talents emergents com les sopranos Katharina Konradi (22/2) en un concert homenatge a Victòria dels Àngels, i Sara Blanch (2/5) amb cançons i àries d’òpera, o la violinista María Dueñas (28/5) amb Los Angeles Philharmonic sota la direcció de Gustavo Dudamel. El talent local estarà present amb la residència artística al Palau del Trio Fortuny i la cloenda de la del Cosmos Quartet.

stats