SANITAT
Especials 05/06/2012

Les farmàcies valencianes faran vaga dijous i divendres en protesta pels impagaments del govern

El Col·legi de Farmacèutics de València xifra el deute de l'executiu valencià en 480 milions d'euros

Acn
1 min

ValènciaEl Col·legi de Farmacèutics de València i l'Associació Empresarial Farmacèutica Valenciana han convocat el tancament de les farmàcies valencianes per aquest dijous, dia 7, i divendres, dia 8, segons han anunciat a través d'una nota de premsa. L'objectiu és pressionar el govern valencià perquè saldi el deute de la facturació de les receptes de gener, febrer, març i abril d'aquest any, i que ascendeix a 480 milions d'euros, segons han xifrat. No es tracta de la primera vaga de farmàcies al País Valencià. Al novembre les farmàcies valencianes van organitzar jornades de tancament com a mesura de protesta per l'endarreriment en els pagaments, que finalment van ser satisfets en part.

"Lamentem enormement haver de prendre aquesta decisió però ens veiem abocats a fer-ho, ja que les farmàcies no poden suportar econòmicament aquesta situació d'impagaments reiterats", ha expressat la presidenta del Col·legi de Farmacèutics de València, María Teresa Guardiola.

El col·legi ha lamentat que no hi hagi un calendari real de pagaments de les factures pendents del govern valencià i ha anunciat que remetrà a la conselleria de Sanitat el calendari amb els serveis mínims d'urgències per a les jornades de vaga d'aquest dijous i divendres.

stats