Especials 15/08/2012

Guia per trobar els carrers engalanats a Gràcia

Divuit carrers s'han vestit de gala per a una nova edició de la festa, que està marcada per la caiguda del cartell d'espais consolidats com l'Oratori Sant Felip Neri

Maria Ortega
2 min
Mapa de la festa a Gràcia

BarcelonaGràcia ja està oficialment de festa major. Divuit espais s'han guarnit per a aquesta edició de les Festes. Un menys que l'any passat, perquè Providència ha caigut de la llista.

La crisi també ha obligat a prescindir d'escenaris consolidats com l'Oratori de Sant Felip Neri, on s'organitzaven les Nits del Claustre i per on, any rere any, han passat noms com el de Maria del Mar Bonet, Roger Mas, Mazoni i Sanjosex. Tampoc es programen les Tardes Plàcides a l'església de Santa Maria de Jesús perquè, com explica el president de la Fundació Festa Major, Ricard Estruch, en un any tan complicat "s'ha prioritzat el suport als carrers i les places, que són l'essència de la festa major". Tot i així, l'aportació que han rebut també s'ha vist retallada i, per això, aquest any la Fundació introdueix novetats com el programa de pagament. Tothom que el vulgui haurà d'abonar un euro.

La festa també fa aquest any un gir solidari i ven, a través d'una col·laboració amb Càritas, braçalets solidaris, la recaptació dels quals es destinarà íntegrament a fins solidaris. A més, les entitats socials tenen un espai propi a la plaça Revolució.

Les festes alternatives mantenen els seus escenaris a la plaça del Raspall i el carrer Sant Pere Màrtir i el Festigàbal torna a la plaça Rovira i portarà sota el braç grans actuacions com la de Quimi Portet i la del binomi Comelade-Casasses. Un altre dels noms propis de la festa és el de Feliu Ventura que actua aquest dimecres a Sant Pere Màrtir.

Els divuit carrers que s'han engalanat són:

Berga: 'L'Eixam'

Camprodon: 'Gelateria Camprodon'

Ciudad Real: 'Sol i lluna'

Fraternitat de baix: 'Ballem?'

Fraternitat de dalt: 'La nit i el dia'

Joan Blanques de baix de tot: 'Bipolar'

Joan Blanques de baix: 'Aigua és Vida'

Joan Blanques de dalt: 'Núvol de contes'

La Perla: 'Perla TAPE-A TAPE-B'

Llibertat: 'Passarel·la per Gaudir'

Mozart: 'Fira de Freaks'

Plaça Rovira: 'Recreatius Rovira'

Placeta de Sant Miquel i Rodalies: 'Paisatge'

Plaça de la Vila: 'El circ'

Progrés: 'Star Wars Progrés'

Puigmartí: 'Capsulines Ball'

Tordera: 'Cub de Rubik'

Verdi: 'Verdi-West'

stats