GRÈCIA
Especials 20/05/2012

El triomf de les eleccions de Grècia es diputarà entre els conservadors i l'esquerra radical

Els sondejos preveuen la lluita pel primer lloc entre Nova Democràcia (ND) i la Coalició de l'Esquerra Radical (Syriza). Després d'una falta d'acord per formar govern, els grecs estan convocats per segona vegada a les urnes el proper 17 de juny

Ara
1 min
El líder de Nova democràcia, Andonis Samaràs, saluda a Alexis Tsipras, del partit Syriza / EFE

BarcelonaDesprés que l'electorat grec castigués els grans partits del seu país en les passades eleccions del 6 de maig, l'expectativa davant els nous comicis –previstos pel 17 de juny– és cada vegada més gran. Enmig de les tensions polítiques i econòmiques que viu el país hel·lènic i després d'una falta d'acord entre els líders per a formar govern, Grècia s'ha vist obligada a convocar aquestes eleccions que marcaran el futur incert del país.

Diversos sondejos publicats aquest cap de setmana preveuen que la victòria es debatrà entre la conservadora Nova Democràcia (ND) i la Coalició de l'Esquerra Radical (Syriza). Tant l'enquesta efectuada per la companyia ALCO, com la de MRB, preveuen el triomf de ND, liderada per Andonis Samaràs, amb el 23,1% dels vots i el 24,4% respectivament. En segon i tercer lloc quedarien Syriza, d'Alexis Tsipras –21,4 i 23,8% respectivament– i els socialistes del Pasok, liderats per Evàngelos Venizelos, –13,5 i 14,5%.

D'altra banda, el sondeig de Public Issue pronostica un triomf de Syriza amb un 28% dels vots, un avantatge de 4 punts per sobre de ND, mentre que el Pasok quedaria, també, en tercera posició amb un 15%. De la mateixa manera ho vaticina l'enquesta de Metron Análysis que, també, apunta la victòria de Syriza –amb el 20,8% dels vots– seguida per ND –19,7%– i pel Pasok –14,4%.

Totes les enquestes situen molt per sota la resta de formacions candidates. Els ultranacionalistes Grecs Independents podrien obtenir entre el 6,5 i el 8,5%, l'Esquerra Democràtica al voltant del 7% i l'ultranacionalista Alba Daurada, entre el 4,5 i el 5,8%.

stats