Grècia
Especials 14/05/2012

Nou fracàs de les converses per formar govern a Grècia

Dimarts es tornaran a reunir els líders dels principals partits polítics del país hel·lè en la que podria ser l'última oportunitat per arribar a un acord. El president proposa un executiu tecnocràtic

Agències
2 min
Els líders dels principals partits polítics grecs durant una reunió per arribar a un acord de govern / EFE

AtenesEl temps per arribar a un acord per formar govern a Grècia s'està esgotant. La reunió entre els líders dels principals partits polítics grecs ha conclòs aquest dilluns amb un nou fracàs i les converses es reprendran dimarts. Aquesta podria ser l'última oportunitat per arribar a un acord de coalició governamental. En cas que no s'arribi a cap acord aviat se celebraran noves eleccions el mes que ve. En la pròxima reunió hi participaran els líders de tots els partits amb representació parlamentària –amb l'excepció del neonazi Alba Daurada.

La reunió ha estat més breu del que s'esperava –menys d'una hora– i hi han participat els líders de la conservadora Nova Democràcia (ND), Andonis Samaràs, del Moviment Socialista Panhel·lènic (Pasok), Evànguelos Venizelos, i d'Esquerra Democràtica (Dimar), Fotis Kuvelis. El líder de la Coalició de l'Esquerra Radical (Syriza), Alexis Tsipras, s'ha negat a participar-hi malgrat que hi havia estat convidat. Tsipras ja ha assegurat reiteradament que no formarà govern amb els responsables de l'austeritat.

El president del país, Kàrolos Papúlias, ha proposat als líders dels partits formar un nou govern de tecnòcrates que tregui Grècia del punt mort en què es troba. Així ho ha explicat a la premsa el líder del Pasok. "En aquest sentit estem disposats a donar suport a un govern així, encara que en principi no estem a favor de governs tecnòcrates, però ha de tenir el suport no només del Pasok, de ND i de Dimar, sinó també el de Syriza, el dels Grecs Independents i, fins i tot, el del Partit Comunista ", ha assenyalat Venizelos. D'altra banda, el líder de Dimar ha assenyalat que un govern tecnocràtic suposaria "la derrota de la política" i que perquè el seu partit li doni suport, també ho haurà de fer Syriza, la segona força parlamentària.

stats