Ara entitats (4)
Especials 04/09/2013

La Fundació Ser.gi: "Hi ha persones que no poden ni notar els efectes de la crisi"

Fa deu anys que aquesta entitat gironina centra part dels esforços a l'habitatge social

Iu Andrés
1 min
"Hi ha persones que no poden ni notar els efectes de la crisi"

Lloguer a canvi de reformes al pis

La fundació Ser.gi de Girona fa deu anys que centra part dels esforços a l'habitatge social, i des de l'any passat, arran d'una subvenció de La Marató de TV3, ha impulsat un nou projecte de masoveria urbana que estableix lloguers molt baixos a canvi d'obres de millora en els habitatges. Bru Pellissa, director tècnic de l'entitat, reconeix que "és un projecte limitat" perquè no tothom és capaç de fer reformes, però que obre una porta per a "algunes persones que han quedat a l'atur i viuen precàriament". Pellissa en detalla el funcionament: "Els llogaters paguen entre 100 i 150 euros i s'estipula un calendari per a les reformes". La fundació dóna garanties als propietaris i paga els materials. El director tècnic admet que "és complicat trobar i convèncer propietaris", però ja han aconseguit tancar cinc contractes i hi ha diversos ajuntaments interessats en la iniciativa.

Obligats a innovar

L'altra gran àrea de treball de Ser.gi és l'educativa. Aquests últims anys han centrat els esforços en els pares, més enllà de l'atenció directa als nens. "Els formem sobre com ajudar els fills, i té efectes brutals", assegura Pellissa. És un exemple de com l'entitat incorpora constantment la innovació per superar nous reptes. També en la seva pròpia gestió dels recursos: per combatre la davallada de subvencions públiques i privades han acudit a alternatives de finançament com el micromecenatge.

En el context actual la falta de recursos convergeix amb l'augment de les necessitats. Pellissa confirma que la crisi ha disparat la demanda i ha empitjorat la situació d'alguns casos. Tot i això, recorda que "hi ha persones en una situació tan complicada que no poden ni notar els efectes de la crisi".

stats