Especials 14/05/2012

El jutge del cas Nóos imputa la responsable jurídica de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Les acusacions han sol·licitat la seva imputació després d'escoltar la seva declaració. El jutge Castro interroga aquest dilluns una quinzena de testimonis en relació amb els contractes del duc de Palma, Iñaki Urdangarin, al País Valencià

Agències
2 min

ValènciaEl jutge José Castro, responsable de la instrucció del presumpte cas de corrupció de l'Instituto Nóos, ha imputat aquest dilluns a la responsable jurídica de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, Maria de los Ángeles Mallent, per presumpta prevaricació després d'escoltar el seu testimoni. Així ho ha confirmat en declaracions als mitjans l'advocada de l'acusació particular, Virginia López, i més tard el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià a través d'una nota.

El jutge ha pres declaració a diversos testimonis al llarg del matí en el marc de les investigacions pel presumpte cas de corrupció a través de l'Instituto Nóos, que s'haurien ratificat en les declaracions policials, segons fonts jurídiques. Al llarg d'aquest dilluns passaran per la ciutat de la Justícia de València una quinzena de testimonis, en una nova jornada de declaracions pel suposat cas de corrupció que esquitxa el gendre del rei, Iñaki Urdangarin.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, les declaracions han començat a les 10.00 hores amb el testimoni de l'expresident del València Club de Futbol, Francisco Roig. També han estat citats el seu germà, l'actual president del Vila-real, Fernando Roig, així com un altre expresident del València, Juan Bautista Soler. Altres testimonis són l'actual número dos de Rita Barberá a l'Ajuntament de València, Alfonso Grau, i l'exsecretari autonòmic de Turisme, Luis Lobón.

Els convenis que la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València van signar amb l'Institut Nóos per a l'organització de les jornades Valencia Summit els anys 2004, 2005 i 2006 i per l'assessorament de la candidatura de València als Jocs Europeus, que mai no es van arribar a celebrar, centren l'atenció de les declaracions judicials.

Les jornades de Valencia Summit pretenien ser una cimera d'experts en l'organització de grans esdeveniments, i van ser contractades pel govern valencià a través de la Ciutat de les Arts i de les Ciències (CACSA), i pel consistori que dirigeix Rita Barberá a través de Turisme València.

Les investigacions també apunten a contractacions de diversos clubs esportius amb l'Institut Nóos per a la realització d'alguns estudis.

stats