CAS URIBETXEBERRIA
Especials 23/08/2012

Set víctimes d'ETA iniciaran una vaga de fam si Uribetxeberria queda lliure

L'Associació de Víctimes del Terrorisme desaconsella l'acció, que protagonitzarà, entre d'altres, un guàrdia civil ferit en un atemptat en què va participar el pres malalt

Efe
2 min
La presidenta de l'Associació Víctimes del Terrorisme (AVT), Ángeles Pedraza

MadridSet víctimes d'ETA han anunciat que iniciaran una vaga de fam davant la seu del ministeri de l'Interior si finalment l'Audiència Nacional decideix excarcerar el pres etarra malalt de càncer Iosu Uribetxeberria Bolinaga. Així ho ha assegurat a Efe la presidenta de l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), Ángeles Pedraza, que ha assenyalat que entre les set víctimes del terrorisme que han comunicat al col·lectiu la seva intenció hi ha José Rodríguez Chacopino, un dels guàrdies civils ferits en l'atemptat a Oñate (Guipúscoa) el 1987, en què va participar Uribetxeberria i en què van morir dos agents. També ha manifestat a l'AVT que iniciarà una vaga de fam José Micol García, un policia que va resultar ferit en l'atemptat terrorista del 1983 a Oyarzun (Guipúscoa) contra un cotxe patrulla de la Policia Nacional en què va morir un agent.

Pedraza ha destacat que l'associació ni està organitzant aquestes accions ni està animant les víctimes sinó "tot el contrari, estem desaconsellant a les persones que volen iniciar una vaga de fam que ho facin". "No volem que ningú passi per un altre dolor afegit", ha insistit Pedraza, que ha defensat que donarà suport a les víctimes en les seves reivindicacions "facin el que facin".

Tanmateix, ha advocat perquè se sumin a les "marxes per la Justícia" per diferents presons espanyoles, que començaran el 29 d'agost a Múrcia. Segons l'AVT, l'objectiu d'aquestes protestes és manifestar el seu rebuig a les "presses" que s'han produït en les últimes setmanes i exigir la prevalença de la llei contra els terroristes.

Per la seva banda, el col·lectiu de Veus contra el Terrorisme ha anunciat una concentració davant del ministeri de l'Interior el 8 de setembre per protestar contra "les constants cessions" del govern espanyol en matèria penitenciària.

stats