CAS URIBETXEBERRIA
Especials 28/08/2012

El jutge visita Uribetxeberria a l'hospital i prendrà la decisió sobre l'excarceració aquesta setmana

José Luis Castro ha parlat amb l'etarra i amb els metges que van qualificar d'"irreversible" el càncer del pres, i fonts jurídiques apunten que prendrà la decisió dijous

Efe
1 min
La Fiscalia també s'oposa a excarcerar Uribetxeberria

Sant SebastiàEl jutge de Vigilància Penitenciària de l'Audiència Nacional, José Luis Castro, ha anat aquest dimarts a la tarda a l'Hospital Donostia, on ha visitat el pres d'ETA Iosu Uribetxeberria i s'ha entrevistat amb els metges que l'atenen i que van emetre un informe que deia que el pres pateix un càncer "irreversible".

El jutge ha arribat al centre sanitari donostiarra cap a les 17.15 hores, però no ha accedit a l'hospital per la porta principal, on es trobaven concentrats els membres d'Herrira que exigeixen la posada en llibertat d'Uribetxeberria, sinó a través d'un edifici contigu. A l'accés ha estat rebut per un metge de l'Hospital Donostia.

Segons fonts jurídiques citades per EFE, la visita de Castro al centre ha durat tres hores, però la conversa amb l'etarra ha estat de 5 minuts. El jutge li ha demanat si tenia res a dir-li, i el reclús li ha respost que està malalt i li ha demanat que "compleixi la seva pròpia llei". Castro li ha replicat que prendrà una decisió aquesta setmana; segons les fonts, la decisió es produirà dijous.

stats