ONZE DE SETEMBRE
Especials 07/09/2012

El conseller Pelegrí també rectifica i es manifestarà l'Onze de setembre

D'aquesta manera, finalment vuit consellers seran a la marxa independentista i només en faltaran tres, inclòs el d'Interior, Felip Puig

Roger Tugas
1 min
El conseller i secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, vol evitar fer costat a la marxa.

BarcelonaEl conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, el democristià Josep Maria Pelegrí, ha seguit els passos del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i també ha rectificat i assistirà finalment a la manifestació independentista de l'Assemblea Nacional Catalana de l'Onze de setembre a la tarda, segons fonts de la seva conselleria. Les mateixes fonts argumenten que ho ha motivat "la nova dimensió que ha agafat la Diada, que depassa el lema inicial de la convocatòria -"Catalunya, nou estat d'Europa"- per convertir-se en una manifestació d'afirmació del poble de Catalunya", d'acord amb la crida feta pel president de la Generalitat i pel mateix Duran i Lleida. Els organitzadors, l'ANC, van assegurar dimecres per contra que la marxa serà netament independentista.

La situació, afirmen des de la conselleria, ha canviat des que el 27 d'agost Pelegrí va avançar que "no se sentiria còmode amb algunes pancartes i lemes de la manifestació que anaven en contra de les polítiques i l'acció del Govern i del seu full de ruta".

Amb el gir de Pelegrí, finalment vuit consellers del Govern seran a la manifestació i només faltaran, a més d'Artur Mas, els titulars d'Economia, Andreu Mas-Colell, Justícia, Pilar Fernández Bozal, i Interior, Felip Puig. L'absència d'aquest últim, però, és obligada perquè ha de controlar el dispositiu de seguretat.

stats