Contingut patrocinat
Especials 12/02/2023

La Magic Line SJD, caminar junts per arribar més lluny

La caminada solidària de Sant Joan de Déu celebra la seva 10ª edició

3 min
A la Magic Line es participa en equips, de 4 a 20 persones.

T’imagines caminar i que els quilòmetres recorreguts es transformin en solidaritat i en diners destinats a finançar projectes socials i sanitaris? L’Obra Social de Sant Joan de Déu (SJD) ho va imaginar el 2014 i va organitzar la primera caminada solidària Magic Line. La mobilització és un esdeveniment esportiu no competitiu, on els equips participants es comprometen a fer accions per captar donatius a favor de les persones més vulnerables. Per participar només cal inscriure el teu equip (30€/equip) a la web de Magic Line (www.magiclinesjd.org).

Per un món millor

Sota el lema 10 anys caminant junts, el 26 de març se celebra la 10a edició a Catalunya, Mallorca, València i Múrcia, i el dia 25 també a Madrid. Els quilòmetres compartits contribuiran a la millora social i ajudaran els col·lectius vulnerables que atenen a SJD: persones sense llar o en situació de dependència, amb trastorn mental, discapacitat intel·lectual, gent gran, infants i joves. També aposten per la cooperació internacional i la recerca biomèdica.

La Magic Line és la mobilització on milers de persones comparteixen la seva solidaritat, que creix amb cadascuna de les accions que organitzen. En les 10 primeres edicions ja hi han participat 100.000 persones, que han aconseguit recaptar 2.625.935 € destinats a finançar 290 projectes. Des de la primera edició, el 100% del que recapten els equips es dedica a projectes socials i sanitaris.

La caminada solidària Magic Line està organitzada per l'Obra Social de Sant Joan de Déu.

Sigues 'magicliner'

A la Magic Line es participa en equips, de 4 a 20 persones. Un cop registrats cal triar la ruta que es recorrerà i marcar un repte solidari. A partir d’aquí cal realitzar accions solidàries per captar donatius i assolir el repte. Hi ha una vintena de rutes disponibles: a Catalunya 12 a l’àrea metropolitana de Barcelona, 3 a Lleida, 1 a Tremp, i 10 rutes més a tot el territori, amb la novetat d’una modalitat en aigües obertes. Totes estan apadrinades per algun centre de Sant Joan de Déu o alguna entitat col·laboradora de la Magic Line. Les rutes prefixades, que tenen un màxim de participants, poden estar senyalitzades o dinamitzades amb activitats al llarg del recorregut, i es poden descarregar de Wikiloc. A la web de la Magic Line hi ha tota la informació de les rutes, des del nivell de dificultat a l’hora d’inici i tancament o el transport públic més proper. Qui prefereixi organitzar la seva pròpia ruta també pot fer-ho. Aquest any, empreses, entitats i institucions també poden promoure les seves rutes. Cada ruta promocionada s’haurà de registrar a la web i apareixerà al mapa de recorreguts.

Els equips trien el repte solidari que volen assolir, i durant les setmanes prèvies a la caminada han d’organitzar accions de captació de fons. Els donatius es poden aconseguir de moltes maneres, mitjançant accions solidàries com organitzar trobades, berenars, karaokes, mercats ambulants amb productes de la Magic Line o competicions esportives, que des de SJD ajuden a difondre-les. Per a qui no tingui clar com fer-ho, SJD facilita idees i productes solidaris per recaptar diners venent-los. També és possible col·laborar amb la Magic Line sent voluntari i contribuir així que la caminada sigui una gran mobilització solidària.

L’import del repte el fixa cada equip, tot i que des de l’organització recomanen que sigui superior als 50 € per persona i si són equips d’empreses que fixin un mínim de 1.000 €. Qui no pugui participar-hi però vulgui contribuir-hi pot fer-ho comprant els productes de la Magic Line, així ajudarà a fer pujar el marcador de captació.

Les caminades acabaran amb una gran festa final, que en el cas de Barcelona serà al Moll de la Fusta durant tota la jornada.

La solidaritat, la raó de ser

L’Obra Social SJD té el compromís amb la societat de sensibilitzar sobre realitats que sovint són poc visibles i donar suport a les persones que viuen situacions de vulnerabilitat. Posant la solidaritat en el centre aposten per la millora social amb projectes que ajuden les persones a créixer. Fidel a aquest esperit, la il·lustradora Olga Capdevila, responsable del cartell de l’edició d’enguany, ha dibuixat un munt d’històries diferents, microhistòries que s’uneixen per una causa comuna, caminar per les persones més vulnerables.

stats