Alemanya
Especials 16/05/2012

Merkel anuncia el cessament del ministre de Medi Ambient després de perdre les eleccions regionals

La cancellera alemanya ha anunciat el cessament del ministre del Medi Ambient i cap de llista de la CDU a Rin del Nord-Westfàlia, on el cap de setmana el partit va patir una derrota estrepitosa

Agències
1 min
Nortbert Röttgen en una roda de premsa el passat dilluns. / RAINER JENSEN / EFE

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha anunciat aquest dimecres el cessament de Norbert Röttgen com a ministre federal de Medi Ambient, tres dies després que dugués el seu partit, la Unió Cristianodemòcrata (CDU), a la derrota a les eleccions regionals de Rin del Nord-Westfàlia, el land més poblat del país.

"He parlat amb el president federal aquest matí i li he demanat que alliberi Nortbert Röttgren de les seves funcions com a ministre del Medi Ambient", ha dit Merkel en una breu intervenció a la cancelleria, en absència de Röttgren –que havia sonat com a possible successor de la cancellera–. El substituirà Peter Altmaier, líder de la fracció parlamentària CDU/CSU al Bundestag, la cambra baixa del Parlament.

Merkel no ha fet esment en cap moment de les eleccions, i s'ha referit només al programa de canvi energètic que s'ha de desenvolupar en aquesta legislatura per explicar el cessament. També ha agraït a Röttgen la seva feina en aquest camp, així com en la defensa del medi ambient.

stats