Especials 26/11/2012

‘Fes-te amic d'en Malik’ per combatre la sida

Metges Sense Fronteres inicia una campanya de microdonacions per a la prevenció de la transmissió del VIH entre mares i fills a l’Àfrica.

1 min
Tsholotsho. Zimbabue

Sota el lema ‘Fes-te amic d'en Malik’, Metges Sense Fronteres pretén recaptar el màxim d'aportacions a través de donacions per SMS que aniran destinades a finançar els programes de VIH de l'ONG, entre els quals hi ha la prevenció de la transmissió de la malaltia de mares a fills.

El protagonista de la campanya és Malik Sekuru, un nen de Zimbàbue que naixerà el mes de febrer sense patir el virus de la sida gràcies al programa de Metges Sense Fronteres. La seva mare, com moltes dones del país, és portadora del virus del sida, però ha pogut seguir el tractament de prevenció que redueix a menys d’un 5% la probabilitat de contagi del nadó durant l’embaràs, el part o la lactància.

‘Fes-te amic d’en Malik’ convida a conèixer les últimes setmanes d’en Malik dins el ventre matern, el seu naixement i els primers mesos de vida a través de la pàgina web Amigosdemalik.org. D'aquesta manera, l’ONG espera arribar a tenir 1 milió d'amics que coneguin la seva experiència i hi col·laborin amb un SMS amb la paraula AMIGO al 28033.

Metges Sense Fronteres se serveix d’una història real per mostrar el gran èxit del tractament al continent africà. Aquest cop, i d’acord amb la situació econòmica actual, utilitza el microdonacions a través d’SMS (amb un cost d’1,20 €) per recaptar més fons i aconseguir que, almenys, 10.000 nadons neixin sense el virus.

stats