GRAN BRETANYA
Especials 23/01/2013

Les 12 millors frases del discurs de Cameron sobre Europa

El primer ministre britànic anuncia un referèndum sobre la pertinença del Regne Unit a la UE. El líder conservador vol renegociar la relació de Londres amb Brussel·les

Ara
2 min
Cameron vol renegociar la relació de Londres amb la UE. ARA

Barcelona- "Com a país insular som independents i ens apropem a la UE d'una manera més pragmàtica que emocional, però això no ens converteix en 'antieuropeus'".

- "Sempre hem estat una potència europea: hem contribuït a escriure la història d'Europa tant com Europa ha escrit la nostra".

- "No sóc un aïllacionista, vull una Gran Bretanya oberta i amb un pes global".

- "Europa està canviant per reparar la moneda única, i això implica canvis profunds tant per als de dins com per als de fora".

- "Europa afronta un desafiament de legitimitat, i això es veu als carrers no només del Regne unit, sinó d'Atenes, Roma i Madrid i als parlaments de Berlín i Hèlsinki".

- "El principal perill per a la UE no som els que defensem el canvi, sinó els que pressionen a qualsevol preu".

- "Necessitem una comissió més prima que controli millor la despesa multimilionària i més centrada a impulsar el mercat únic".

- "Necessitem una Europa més flexible que reconegui que no tots els països volen el mateix nivell d'integració. Schengen n'és un bon exemple".

- "Idealment els canvis que demanem s'haurien d'introduir per a tothom a través d'una reforma del Tractat, que revisi les estructures de l'eurozona. Però si no hi ha voluntat per a aquests canvis, el Regne Unit buscarà una relació específica".

- "Si som escollits en les properes eleccions, el partit conservador es comprometrà amb un referèndum sobre renegociació o sortida".

- "Per descomptat que podem continuar al món i fora de la UE, però això seria realment el nostre interès nacional?".

- "Puc entendre la frustració dels nostres socis europeus amb el Regne Unit, però la solució és treballar amb nosaltres: les nostres demandes –quan la UE ha fet canvis inimaginables fa només un any– no són irracionals".

Text íntegre del discurs de Cameron d'aquest dimecres.

stats