JOCS OLÍMPICS
Especials 01/08/2012

La badalonina Mireia Belmonte aconsegueix una medalla de plata històrica als 200 papallona

Primera medalla de la natació femenina catalana a uns Jocs gràcies a una final fantàstica de la nedadora del CN Sabadell

Toni Padilla
1 min
Mireia Belmonte, amb la medalla de plata dels 200 papallona

BarcelonaMireia Belmonte s'ha fet un lloc als llibres d'història. La nedadora badalonina s'ha convertit en la primera catalana a penjar-se una medalla olímpica a la natació, després de guanyar la plata als 200 papallona per darrere de la xinesa Jiao Liuyang, que amb 2:04.66 ha batut un nou rècord olímpic.

Després de moltes decepcions i crítiques al seu rendiment a la piscina llarga, la badalonina ha ofert la seva millor cara des de el carril sis. La nedadora del CN Sabadell ha atacat des de l'inici i ha acabat els primers 50 en segona posició, amb un parcial de 59.75. Una marca molt inferior als temps que sol fer Belmonte, que ha estat més valenta que mai. A partir dels segons 50 metres la catalana ha explotat i ha liderat la prova fins als darrers 30 metres, quan la xinesa l'ha superada.

Mireia Belmonte, però, aconsegueix el seu objectiu, amb una marca de 2:05.25 que significa un nou rècord estatal. La primera medalla de la delegació espanyola a Londres també és la segona medalla de la natació catalana als Jocs, després de la que va aconseguir Sergi López el 1988.

stats